Τε. Απρ 24th, 2024

Δήμος Πειραιά: Το Δημοτικό Θέατρο «ντύθηκε» στα ροζ για τον καρκίνο του μαστού – Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης

Με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ», με τον συμβολικό φωτισμό σε ροζ χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου και με μια σειρά σημαντικών δράσεων, ο Δήμος Πειραιά έστειλε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Από τις 18:00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης, στην οποία συμμετείχαν, προσφέροντας ενημερωτικά έντυπα και ροζ κορδέλες στις γυναίκες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η σύζυγός του Βάλια Κυριαζή – Μώραλη, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά. Επίσης, η Χειρουργός Μαστού και Επιμελήτρια της Μονάδας Μαστού του ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ κα Ελευθερία Ιγνατιάδου, η Πρόεδρος του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» κα Αναστασία Πασακοπούλου και η Διευθύντρια του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» κα Όλγα Λιοντοπούλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι το Δημοτικό Θέατρο φωταγωγήθηκε συμβολικά σε ροζ χρώμα, σημειώνοντας ότι ο καρκίνος του μαστού είναι θεραπεύσιμος και ότι η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο σημαντικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού, υπογραμμίζοντας: «Μία στις οκτώ Ελληνίδες δυστυχώς, θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, άρα οφείλουμε να είμαστε παρόντες όλοι στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, για να σωθούν ζωές».

Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, σε δήλωσή της, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Πειραιά με τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία αναδεικνύεται πρωτοπόρος στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, τονίζοντας ότι «κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και εθελοντές είμαστε όλοι μαζί και δίνουμε καθημερινά αυτή τη μάχη». Αναφέρθηκε επίσης, στο πρόγραμμα για την προληπτική μαστογραφία σε γυναίκες 49 και 50 ετών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα πραγματοποιείται δωρεάν, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο Πειραιά, που στέλνει σημαντικά μηνύματα μέσω μιας μεγάλης πανδημίας. Η κα Αντωνάκου, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους Δήμους προχωρά σε δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και δράσεις ουσίας. Τέλος, συνεχάρη την Υφυπουργό Υγείας, τον Δήμαρχο Πειραιά, την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά, στέκεται δίπλα σε όλες αυτές τις γυναίκες, σημειώνοντας: «Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας, προκειμένου να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε γι΄ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα» και επεσήμανε ότι : «Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους λίγους καρκίνους που μπορεί να ιαθεί πλήρως. Δίνουμε λοιπόν το μήνυμα: πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, σε δήλωσή της, επεσήμανε ότι η εκδήλωση σηματοδοτεί ουσιαστικά την πρόληψη, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς, ο αριθμός θανάτων παγκοσμίως είναι πολύ μεγάλος. «Είμαστε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου που έχει φωταγωγηθεί στα ροζ, ευαισθητοποιούμεθα και μαθαίνουμε ακριβώς τι σημαίνει καρκίνος του μαστού», σημείωσε η κα Νταϊφά.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» κα Αναστασία Πασακοπούλου, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» τίμησαν με τις δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, σημειώνοντας πως η εκστρατεία αυτή, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για έναν καρκίνο που μπορεί να θεραπευτεί. «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές», υπογράμμισε η κα Πασακοπούλου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά για τη συνεργασία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου.

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»

Νωρίτερα χθες, στο Πασαλιμάνι, οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδας», προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας, τοποθέτησαν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου και η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων, από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι αρμόδιες αρχές, για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Video από τη δράση «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ» και τον φωτισμό σε ροζ χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου:

Video από τη δράση «Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»: