Τρ. Μαρ 19th, 2024

Κοροναϊός – Μεγάλη διασπορά στον δήμο Νεάπολης – Συκεών: Για 50 κρούσματα κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Στα 50 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού σε μαθητές-αθλητές και προπονητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από την εστία υπερμετάδοσης σε γυμναστήριο στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Τσακιρίδης.

Επιπλέον, σε τεστ που διενεργεί ο δήμος, θετικοί στον κοροναϊό εντοπίστηκαν και δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε σύνολο 320 μοριακών ελέγχων. Οι έλεγχοι αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Τσαρικίδη, να φτάσουν τους 450 εντός των επόμενων ημερών.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης εκτίμησε πως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και επέκρινε τη στάση του ΕΟΔΥ, ο οποίος «δεν μας έχει δώσει ούτε αριθμό τεστ που έχουν γίνει ούτε αριθμό κρουσμάτων».

«Ο ΕΟΔΥ είναι ένα διαλυμένο πράγμα» τόνισε ο κ. Δανιηλίδης και πρόσθεσε: «Την πρώτη ημέρα ο κόσμος περίμενε μία ώρα και σαράντα λεπτά για να έρθει το κλιμάκιο. Σήμερα μείωσαν πάλι την ώρα που θα γίνονται οι έλεγχοι και από τις 9 το πρωί που θα ξεκινούσαν, θα αρχίσουν στις 11 τα τεστ».

Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμη πως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ για να αυξηθούν τα τεστ και να παραταθεί η διενέργεια ελέγχων από τα κλιμάκια στην περιοχή, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση. «Ζήτησα να μην σταματήσουν οι έλεγχοι σήμερα και αυτό που μου είπαν είναι πως δεν υπάρχει λόγος και δυνατότητα. Όταν σε 100.000 κατοίκους σε έναν δήμο κάνεις 200 με 300 τεστ, αυτό είναι μια κοροϊδία», σχολίασε. Διαβεβαίωσε τέλος πως ο δήμος θα συνεχίσει με δική του δαπάνη να διενεργεί ελέγχους σε εργαζομένους και στο οικογενειακό περιβάλλον των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.