Κοροναϊός: Σε Καστοριά και Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς τα επόμενα 24ωρα – Έκτακτες συσκέψεις με δημάρχους και περιφερειάρχες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19 απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των «κόκκινων» περιοχών να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα επιθετική αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζουν οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών.

Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κοροναϊό την  Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αττική, τη χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή, ενώ στον κεντρικό τομέα όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι θα μεταβεί την Τατάρτη στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.