slider

ΚΕΔΕ: Νέος διαγωνισμός για 2.600.000 μάσκες στα σχολεία

Στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια 2.600.000 μασκών για τον κοροναϊό, συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ, προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που ελήφθη μετά από συνεδρίαση του σώματος εγκρίθηκε η σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016) με σκοπό τη σύναψη σύμβασης προμήθειας 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το ποσό αυτό είναι το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του
διαγωνισμού, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού δόθηκαν στην ΚΕΔΕ εκ νέου από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προδιαγραφές.

«Επισημαίνουμε ότι με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να
καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων. Επίσης, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ αμέσως μόλις έλαβε τις νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας κι αφού συμβουλεύθηκε τη νομική της υπηρεσία , προχώρησε άμεσα
στη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την προμήθεια των υπολοίπων μασκών που χρειάζεται να παραληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της χώρας . Με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια, θα ανταποκριθούμε και πάλι στην ευθύνη που αναλάβαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο με ούτε ένα επιπλέον ευρώ».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

2 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

4 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

4 ώρες ago