Δε. Μάι 6th, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Iσόβια στον Ρουπακιά και 13 χρόνια στον Μιχαλολιάκο και τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση, ξεκίνησε στο Εφετείο Αθηνών η ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών. Στην αίθουσα είναι παρόντες οι κατηγορούμενοι: A. Μιχάλαρος, X. A. Χατζηδάκης, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Ι. Αγγος, Ε. Καλαρίτης, Ν. Παπαβασιλείου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι στα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιβάλλονται ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στους περισσότερους καταδικασθέντες που δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, το δικαστήριο επιβάλλει ποινή 6 ετών.

Η πολυήμερη διαδικασία μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία καθώς αμέσως μετά θα γίνει η συγχώνευση των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια θα κριθεί αν θα οδηγηθούν ή όχι στην φυλακή. Είναι η στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν «μάχη» διεκδικώντας για τους εντολείς τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών, ενόψει της απόφασης για τις ποινές της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Έτοιμη για συλλήψεις η Αστυνομία

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας» τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.