slider

Ο Τζιτζικώστας παρουσιάζει το ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο στην πρόεδρο της Κομισιόν

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα συμμετέχουν στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, το διάστημα 12 – 14 Οκτωβρίου 2020.

Στη σύνοδο της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη Γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ και θα παρουσιαστεί η Κατάσταση των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, καθώς και το πρώτο ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η συζήτηση για τη Γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ παρουσία της Καγκελαρίου Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 15:30 και όποιος επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω του ιστοτόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στο link: https://cor.europa.eu/Pages/cor-plenary-session-webstreaming.html καθώς και μέσω του ιστότοπου της Κομισιόν στο link https://audiovisual.ec.europa.eu

Η σύνοδος της ολομέλειας για την Κατάσταση των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, καθώς και η παρουσίαση για το πρώτο ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο παρουσία της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το πρωί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και μπορεί όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω του ιστοτόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στο link: https://cor.europa.eu/Pages/cor-plenary-session-webstreaming.html καθώς και μέσω του ιστότοπου της Κομισιόν στο link https://audiovisual.ec.europa.eu.

Η σύνοδος της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη ενίσχυση της συνεργασίας της Επιτροπής με τη Γερμανική Προεδρία και την Κομισιόν, καθώς και για τη διεξαγωγή μίας ευρείας συζήτησης αναφορικά με το Μέλλον της Ευρώπης και τον αναβαθμισμένο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία του κοροναϊού.

Η παρουσίαση του πρώτου ετήσιου Περιφερειακού και Τοπικού Βαρόμετρου θα δώσει επίσης το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με το μέλλον της πολιτικής συνοχής, την οικονομία, την υγεία, το περιβάλλον και τον κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού στις Περιφέρειες και τους Δήμους της ΕΕ.

Το Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο περιλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο του 2020 στοχεύει να δώσει μια εικόνα των επιπτώσεων του κορονοϊού (υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές) στις Περιφέρειες και τους Δήμους της ΕΕ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου 2020. Συμμετείχαν περισσότεροι από 26.000 Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις για την εμπιστοσύνη τους στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, στις εθνικές κυβερνήσεις και στην ΕΕ ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της από τα διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης.

Η παρουσίαση του Περιφερειακού και Τοπικού Βαρόμετρου πραγματοποιείται κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και η Κομισιόν.

Τελευταία άρθρα

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

4 λεπτά ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

15 λεπτά ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

23 λεπτά ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

34 λεπτά ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

51 λεπτά ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

1 ώρα ago