Πα. Ιούλ 19th, 2024

Φωτιά στο Μάτι: Στον ανακριτή ο Ηλίας Ψινάκης – Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

Ενώπιον του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος προσήλθε στις 9:45, συνοδεία των συνηγόρων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Δημήτρη Κουσουρή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο κ.Ψινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που χειρίζεται την ογκωδέστατη δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και η Ρένα Δούρου.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της δικαιοσύνης βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου για την υπόθεση στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι» στο αίτημα του δικαστικού λειτουργού με το σκεπτικό ότι κατά την κρίση του από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να στηρίξουν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, σε βαθμό κακουργήματος.