Τρ. Μαρ 19th, 2024

Παπαστεργίου και Μιχαλάκης υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό στα Τρίκαλα – Σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας για αποτίμηση των ζημιών

Τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία «Ιανός» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο δημαρχείο Καρδίτσας πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, όπου γίνεται αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη προσγειώθηκαν με ελικόπτερο τύπου Σινούκ στο Στάδιο Τρικάλων, όπου τους υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε αμέσως για τη Καρδίτσα όπου λαμβάνει χώρα η σύσκεψη.

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι έξι ατομα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα.

Παράλληλα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους νερό και τρόφιμα. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του “Ιανού”.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ηλικιωμένων και της εγκύου έγινε με σχοινιά και μετά από πορεία πεζή σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ελικόπτερο προσέγγισε πρώτα το μοναστήρι Αγ. Τριάδας, όπου θα παραλάβει τα πρώτα έξι άτομα, ανάμεσά τους μια έγκυος, ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.