Δε. Απρ 29th, 2024

Σε κατάσταση αναμονής οι «παίκτες» της Κηφισιάς για τον δήμο

Ρευστό εξακολουθεί να είναι το τοπίο στον ∆ήµο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης ενόψει των δηµοτικών εκλογών, µε τα ονόµατα που ακούγονται για υποψηφιότητα να είναι πολλά. Ο βασικός λόγος είναι η απλή αναλογική, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όποιον καταγράψει ένα αξιοπρεπές ποσοστό να διεκδικήσει ρόλο στη συγκρότηση πλειοψηφίας και την ανάδειξη δηµάρχου µετά τον β’ γύρο, αλλά και η αναποφασιστικότητα βασικών «παικτών» της τοπικής κοινωνίας.

∆εδοµένου ότι η Πειραιώς δεν προτίθεται να δώσει τα παλαιού τύπου χρίσµατα σε δήµους, στον δήµο των βορείων προαστίων άπαντες περιµένουν την τελική απόφαση του πρώην δηµάρχου Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος ακόµη κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Την απόφασή του, ωστόσο, δεν περιµένουν µόνο τα στελέχη του συνδυασµού του, αλλά και ο νυν δήµαρχος, Γ. Θωµάκος. Ο τελευταίος είχε εκλεγεί ως «αντάρτης» της Ν.∆., αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του αντιµετώπισε εσωτερικά προβλήµατα στον συνδυασµό του.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο πρώην δήµαρχος της πόλης Βασ. Βάρσος, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος µε ανεξάρτητο συνδυασµό, µε µεγάλο του µειονέκτηµα το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε προσχωρήσει στους ΑΝ.ΕΛ., θέτοντας υποψηφιότητα και στις βουλευτικές εκλογές. Ερωτήµατα υπάρχουν για τις υποψηφιότητες της Σάντυς Πατρινού, του Μ. Κουρµαδιά και του Χρήστου Καλού. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατεβαίνουν για την τιµή των όπλων, αλλά και για τις έδρες στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, οι οποίες ελπίζουν να είναι περισσότερες, λόγω της απλής αναλογικής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να κατέβει ξανά ο Παναγιώτης Κανακάκης, ο οποίος δεν τα είχε πάει άσχηµα µε το 15,28%, αλλά θεωρείται απίθανο να συγκεντρώσει το ίδιο ποσοστό, λόγω της κυβερνητικής φθοράς. Παράλληλα, µεγάλη δραστηριότητα επιδεικνύει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Γ. Καπάτσος. Από το ΚΚΕ, το 2014, υποψήφιος ήταν ο Ν. Σφαντός, µε τον Περισσό να µην έχει ξεκαθαρίσει ποιον θα ρίξει στη µάχη.