Πε. Μαρ 28th, 2024

myKEPlive: Σε 45 δήμους η live εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ από κινητό ή υπολογιστή

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και καιρό η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας.

Το ηλεκτρονικό ΚΕΠ εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Καλύπτει 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται συνολικά από 45 δήμους

Συνολικά έως την 02-09-2020 έχουν διεκπεραιωθεί 459 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών, εκ των οποίων οι 347 αφορούν πληροφόρηση – αίτηση, οι 88 εξυπηρέτηση από το δήμο, τα 10 αφορούν την εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία και οι 14 σχετίζονται με υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στην υπηρεσία επιπλέον δέκα (10) Δήμοι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των Δήμων της χώρας έως το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:1) Πληροφόρηση- Αίτηση, 2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις, 3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία, 4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσία myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.