Σα. Απρ 20th, 2024

Θεοδωρικάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο πρώτος αναβαθμισμένος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

«Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας –λόγω της πανδημίας του κοροναϊούείναι μεγάλες και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τις αντιμετωπίσει» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως ο «πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο για την επαναφορά της ανάπτυξης το 2021».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση χάρισε ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τέλη και πρόστιμα της προηγούμενης πενταετίας σε 1.800.000 συμπολίτες μας».

Παράλληλα εξήγησε ότι «υπάρχουν εκατομμύρια ακίνητα που ενώ είναι σωστά στο Ε9 στους δήμους πληρώνουν λιγότερα δημοτικά τέλη με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ».

Όπως είπε «όσοι τα δήλωσαν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ τους χαρίζονται τα τέλη και πρόστιμα της πενταετίας».

Αναφορικά με το νόμο για τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «οι προσλήψεις θα γίνονται πιο γρήγορα ενώ θα υπάρχει και αξιοκρατία».

Ακόμη σημείωσε πως «θα υπάρχει γραπτή εξέταση που θα αποδεικνύει την γνώση και την επαγγελματική εμπειρία».

Ο κ. Θεοδωρικός ανέφερε πως «ο πρώτος αναβαθμισμένος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Αναφορικά με τις άδειες στο δημόσιο λόγω κοροναϊού, ανέφερε πως «δίνεται η δυνατότητα για μειωμένο ή εναλλακτικό ωράριο ώστε ο γονέας να είναι κοντά στο παιδί του».
Επιπρόσθετα δήλωσε πως «το μειωμένο ωράριο θα αναπληρώνεται –κάποια στιγμή- από τον υπάλληλο», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών».

Ερωτηθείς για πρόωρες εκλογές, απάντησε πως «το θέμα είναι εκτός συζήτησης».

Για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιο διαβουλεύσεων».