Τρ. Απρ 16th, 2024

Στο δημαρχείο Μυκόνου ο Χρυσοχοΐδης – Συνάντηση με Κουκά για ασφάλεια και κοροναϊό

Στη Μύκονο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά  την ανησυχία που προκάλεσε στην κυβέρνηση με την το ζήτημα της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη τήρηση των μέτρων προστασίας από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το δημαρχείο Μυκόνου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, αλλά και για θέματα ασφάλειας, όπως τα ατυχήματα στους δρόμους και οι κλοπές.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον υπουργό τονίζοντας την στήριξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί, ενώ επεσήμανε ότι ο υπουργός καθιέρωσε για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση στο νησί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη που στηρίζει με πράξεις τη Μύκονο και καθιέρωσε για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση στο νησί

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos_Koukas🇬🇷 (@konstantinos_koukas) στις

Στη συνέχεια ο υπουργός συζήτησε με φορείς και πολίτες του νησιού για τα προβλήματα της Μυκόνου.

«Ειδική ομάδα από το υπουργείο θα ελέγξει όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη νησί. Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει ομάδα από την διεύθυνση ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη Μύκονο.

Για τα αυθαίρετα και τις κραυγαλέες υποθέσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έδωσε εντολή μέχρι να συσταθούν οι υπηρεσίες θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας

Για τα πάρτι στις βίλες υπάρχει μεν κενό νόμου και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Για το θέμα της πανδημίας είναι πολύ επικίνδυνο για την συνέχεια να υπάρχει θωράκιση και είναι μεγάλη ευθύνη του κράτους και της τοπικής κοινωνίας.

Ο προορισμός είναι ασφαλής για την ώρα αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση για την συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ανησυχία για τα κέντρα διασκέδασης– Αυστηροί έλεγχοι σε μαγαζιά και… βίλες

Ο υπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό που έχει προακαλέσει η εναλλακτική των πριβέ πάρτι σε σπίτια.

Ο κ Χρυσοχοΐδης επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν και η διεξαγωγή των πριβέ πάρτι σε βίλες του νησιού, ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με αμείωτη ένταση, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό. Οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να δρουν ανεξέλεγκτα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και μάλιστα όλα «μαύρα». Ενδεικτικά, το εισιτήριο εισόδου άγγιζε και τα 1.000 ευρώ και η ελάχιστη κατανάλωση στα τραπέζια κυμαινόταν από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Εκτός αυτών γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται συστηματική χρήση και εμπόριο κάθε λογής ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.