Πε. Μαρ 28th, 2024

Αστραπιαία αντίδραση του δήμου Αθηναίων στους βανδαλισμούς του Μεγάλου Περιπάτου – Μπακογιάννης: Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν

Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Αθηναίων στους βαννδαλισμούς που υπέστη ο αστικός εξοπλισμός του Μεγάλου Περίπατου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο συνεργεία του δήμου αποκατέστησαν τις ζημιές που προκάλεσαν μπαχαλάκηδες, σημειώνοντας με νόημα: «Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν», καθώς οι ζαρτινιέρες που τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας είναι καλυμμένες με αντιγκράφιτι υλικό.

«Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στο facebook.

 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ορισμένοι έγραψαν συνθήματα με μπογιές στις ζαρντινιέρες, που κοσμούν τον Μεγάλο Περίπατο στην οδό Πανεπιστημίου. «Στον δρόμο θα κριθεί το δίκιο», γράφει ένα σύνθημα, ενώ ένα άλλο σημειώνει: «Μπάχαλα παντού».

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε πορεία κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Ομοσπονδίες και σωματεία κάλεσαν «τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να το καταργήσουν στην πράξη, μέσα από δυναμικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις, στους δρόμους του αγώνα».