Πε. Απρ 25th, 2024

Σε τελική ευθεία οι 36.500 προσλήψεις της Κοινωφελούς Εργασίας

Στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς σε δήμους και φορείς που αφορά την απασχόληση 36.500 ανέργων του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, την απόφαση έχουν υπογράψει όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί που εμπλέκονται και τόσο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων όσο και η πρόσληψη των νέων υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι  για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 1256/9.4.2020) και έκτοτε αναμενόταν η έκδοση της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για την εκκίνηση υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει πολλαπλών κριτηρίων στα οποία περιλαμβάνονται ο χρόνος ανεργίας, η ηλικία, το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η εντοπιότητα, η συμμετοχή σε άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ κ.α.