Πε. Απρ 25th, 2024

Φόρος τιμής στα θύματα της Marfin – Ράγισε καρδιές η «συγγνώμη» του Μπακογιάννη

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, το πρωί του Σαββάτου.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, του δημάρχου Αθηναίων καθώς και των συγγενών των θυμάτων.

Ανοίγοντας την τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο «για συναισθήματα πικρά» καθώς όπως είπε «δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες». Ζήτησε επίσης συγγνώμη «γιατί γιατί έπρεπε το αυτονόητο να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια». «Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης.

«Επιτρέψτε μου σήμερα να απευθυνθώ στις οικογένειες τις οικογένειες των αδικοχαμένων. Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να είστε σήμερα εδώ. Το ξέρω γιατί το έχω βιώσει. Κάθε τέτοια στιγμή όσο τιμητική και αν είναι αναμοχλεύει πικρά συναισθήματα. Η αλήθεια είναι καμία επιγραφή και κανένα μνημείο δεν μπορεί να φέρει πίσω τους αγαπημένους σας», ανέφερε σε έντονα φορτισμένο κλίμα ο δήμαρχος.

«Είναι ντροπή οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι, όμως αυτό που γίνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σήμερα όλοι μαζί, η Ελληνική Πολιτεία ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο. Μακριά από τη διχόνοια, έναν δρόμο μακριά από το εμείς ή εσείς, από το εμείς ή κανείς ακόμη χειρότερα», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Το μήνυμα σήμερα είναι πολύ ηχηρό, ένα μήνυμα ενάντια στο μίσος και τη βία, από όπου κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους, χωρίς ναι μεν αλλά, ενά μήνυμα σεβασμού στη μνήμη. Είναι το ποτέ ξανά», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή η τραγωδία δεν επιτρέπεται να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων που ήταν παρόντες. «Είναι το ελάχιστο αυτό που έγινε, είναι αυτό που οφείλουμε όλοι. Είναι σημαντικό για τον τόπο δεν είναι μόνο για εσάς. Να είστε πάντα καλά να τους θυμάστε και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές»είπε η κα Σακελλαροπούλου.