Τρ. Απρ 16th, 2024

Τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία προς την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για τον κορονοϊό, την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Η κ Πελώνη κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ενημέρωσης έκανε γνωστό πως έπειτα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Τουρκία σειρά πήρε και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διακοπή πτήσεων με την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα προσγειώνονται πλέον αεροσκάφη με αφετηρία την Αγγλία.

Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με πιθανούς επαναπατρισμούς φοιτητών από την περιοχή είπε πως δεν γνωρίζει να υπάρχουν σχετικά αιτήματα άρα και πιθανό να μην υπάρχουν Έλληνες στη χώρα.

«Εχθρός πρέπει να είναι ο ιός. Πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ανακοινώντας νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε η κυρία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στην απαγόρευση της κυκλοφορίας «οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες να γνωρίζουν ότι ο κόπος τους δεν πάει χαμένος». Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δήλωσε πως «όλα κρίνονται και από την συμπεριφορά των πολιτών, το σχέδιο είναι δυναμικό και εξελίσσεται ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών».