ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωση για τον Κων. Κουκά: Με την έγκριση του Δ.Σ. η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών

Με τη χθεσινή ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης πλωτών εξεδρών εντός και εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα και θα γίνεται μόνο με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, δικαιώνεται μία πεντάχρονη προσπάθεια του Δήμου Μυκόνου και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά για αλλαγή της νομοθεσίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε σχετικά με το θέμα:

«Συγκεκριμένα από εδώ και πέρα απαιτείται η η γνώμη του οικείου δημοτικού συμβουλίου, πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων εγκατάστασης από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, το Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που αποδέχθηκε ομόφωνα την πρότασή μου στις 22 Ιανουαρίου, τον Δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη που μας εκπροσώπησε στη Βούλη, και ειδικότερα τον Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ κ. Φ. Φορτώμα και τον Βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιό που κοινοποίησαν το αίτημά μου από το βήμα της Βουλής.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μια σπουδαία κατάκτηση για την αυτοδιοίκηση και για όλους όσοι συνέβαλαν να επιτευχθεί, έπειτα από τόσα χρόνια. Οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και να αποφασίζουν για τα θέματα που αφορούν στον τόπο τους.

Προχωράμε με σοβαρότητα και επιμονή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να κατακτούμε αυτά που αξίζει ο Δήμος και το νησί μας.»

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

3 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

3 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

6 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

6 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

6 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

6 ώρες ago