Πα. Μαρ 29th, 2024

Κοροναϊός- 190 τα κρούσματα- Κλείνουν εμπορικά κέντρα και καταστήματα εστίασης

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και παράλληλα νέα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει συνολικά τα 190 κι γι’ αυτό όπως τόνισε θα επεκταθούν και προληπτικά τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού.
Η αύξηση των κρουσμάτων είναι δραματική καθώς μέσα σε μία ημέρα εντοπίστηκαν 73 νέα κρούσματα στη χώρα.

Από αυτούς οι 5 νοσηλεύονται σε σοβαροί κατάσταση, διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Κλείνουν εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν: Κλείνουν όλα τα καταστήματα εστίασης, όλα τα εμπορικά κέντρα στην προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόρδα, παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων – σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Όπως δήλωσε λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση των μέτρων. Ο πρώτος είναι η αύξηση των κρουσμάτων και ο δεύτερος η μη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.

Το κλείσιμο των σχολείων οδήγησε τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων και τους φοιτητές στα καφέ με αποτέλεσμα το μέτρο να καθίσταται ανενεργό. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο τους ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο που συνέβαλε στη δραματική κρίση της Ιταλίας, ενώ εξετάζει και άλλα μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.