Πε. Απρ 25th, 2024

Κοροναϊός: Στα 73 τα κρούσματα – Δεν κλείνουν τα σχολεία, όλα τα νέα μέτρα

Κλειστά τα ΚΑΠΗ και ακύρωση συνεδρίων για 4 εβδομάδες, όχι σχολικές εκδρομές για δύο εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες.

Νέα, επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας ανακοίνωσε μόλις, το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας:

  • Αναστολή της λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ της χώρας μας, για 4 εβδομάδες,
  • Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, για 4 εβδομάδες,
  • Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας μας, για 2 εβδομάδες,
  • Κεκλεισμένων των θυρών η διεξαγωγή όλων των αθλητικών συναντήσεων, για 2 εβδομάδες,
  • Συνεχίζεται η κατά περίπτωση και κατά περιοχή αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης την επιβεβαίωση άλλων 7 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, έξι εκ των οποίων αφορούν τους ταξιδιώτες της Αχαϊας – Ηλείας στους Αγίους Τόπους, ενώ για το έβδομο συνεχίζεται η ιχνηλάτησή του.

Νωρίτερα προηγήθηκε σύσκεψη για τον κορονοϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας.