Πε. Μαρ 28th, 2024

Ξεκινάει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 40 χλμ.- Απετράπη η είσοδος σε 2.867 άτομα

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά επιπλέον 40 χιλιόμετρα, τμηματικά αλλά και σε σημεία που ευνοούν τη διέλευση ατόμων που μέχρι σημεία αποτελούσαν τα δρομολόγια για πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα, απέτρεψαν οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Νέα μέτρα

Την ίδια ώρα σε νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Ελεύθερου Τύπου, να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.