Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ota.gr, προς αναβολή βαίνει το Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για 16 και 17 Μαρτίου.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το e-ota.gr το προεδρείο της Ένωσης αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του συνεδρίου για την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση λόγω των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου της ΚΕΔΕ θα επαναπρογραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου.
Το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» έχει ως στόχο να κωδικοποιήσει, σε πρώτη φάση, τις αποφάσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης ώστε να κατατεθούν στην Επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών, αναφορικά με τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κράτους – Αυτοδιοίκησης και σε δεύτερη φάση, θα υπάρξει κοινό συνέδριο με την ΕΝΠΕ για την κατάθεση ενιαίων προτάσεων των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.
Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026
Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…
Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…
Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.