Στις 25 Φεβρουαρίου αναμένονται στην Αθήνα αντιπροσωπείες της UEFA και της FIFA προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο για τις νέες ρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ τόνισε ότι θα υπογραφούν ένα ή δύο συνυποσχετικά.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι απαιτούνται ριζικές τομές στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και είπε επίσης πως για να υπάρξει αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των ομάδων και άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη διαιτησία.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η υποβάθμιση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπογράμμισε ότι εάν UEFA και FIFA απαιτήσουν οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, η ελληνική πλευρά θα το πράξει.

Σε ότι αφορά το καθεστώς πολυιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε ότι μετά την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αν προκύψουν προβλήματα θα επιβάλλονται ποινές και θα σε περίπτωση υποτροπής αυτές θα γίνονται αυστηρότερες.

Στην συνέχεια ο υπουργός υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα αποβάλλεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό τις κλειστές δομές είπε πως η κυβέρνηση έκανε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους αλλά όπως είπε οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών ήταν αρνητικοί σε όλα.