Πα. Μαρ 29th, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τον Τζιτζικώστα θα προτείνει το ΕΛΚ για πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr ο περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολος Τζιτζικώστας θα προταθεί από το ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ.

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εις γνώσιν του Κυριάκου Μητσοτάκη, προηγήθηκαν συζητήσεις για αρκετό διάστημα στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη διεκδίκηση της θέσης αυτής από την Ελλάδα.

Η πρόταση αξιολογήθηκε και η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ενισχύθηκε από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος να θυμίσουμε ότι ήταν επίσημος καλεσμένος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τελευταίο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις προσεχείς ημέρες λοιπόν αναμένεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, να ανακοινώσει τη πρόταση αυτή και η εκλογή του αναμένεται να γίνει στο Συνέδριο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σ.Π.