Τρ. Απρ 16th, 2024

Το πρόγραμμα του Δημήτρη Στρατηγού για τον Πόρο 2019-2023

Ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Πόρου, “Ο Πόρος Μας Ενώνει”, παρουσίασε τους βασικούς τομείς του πρόγραμματός του, για την περίοδο 2019 – 2023.

Η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του Δημήτρη Στρατηγού, περιλαμβάνει 10 τομείς δράσης: 1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ, 2) ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ, 3)ΠΑΙΔΕΙΑ & ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, 4) ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΝΟΙΑ, 5) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, 6) ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, 7) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, 8) ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, 9) ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ,10) ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ, οι οποίοι θα παρουσιάζονται ο καθένας ξεχωριστά. Η αρχή γίνεται με τον τομέα του τουρισμού.

Δείτε αναλυτικά:

Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας για την περίοδο 2019-2023.

Όραμα και στόχος της παράταξής μας είναι να κατακτήσει το συντομότερο δυνατό ο Πόρος, τη θέση που πραγματικά του πρέπει και του ανήκει.

Στην πρωτοπορία, στην ανάπτυξη και την πρόοδο, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του, στην εξωστρέφεια.

Οι δράσεις που έχουμε σχεδιάσει με τη βοήθεια ειδικών για κάθε ενότητα του προγράμματός μας, έχουν ως σημείο αναφοράς μας την κοινωνία και την οικονομία μας και σκοπεύουν στην άμεση αλλαγή πορείας του τόπου μας, κάνοντας χρήση κάθε σύγχρονου μέσου, αξιοποιώντας κάθε τεχνολογικό εργαλείο, εφαρμόζοντας κάθε πρόσφορη μέθοδο, που αποδεδειγμένα μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια, ο Πόρος αλλάζει και τρόπο σκέψης, αλλά πολύ περισσότερο τρόπο δράσης!

Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους μας στο νησί, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για προσέλκυση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ξεκινώντας από σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες, τις κυριότερες δράσεις που θα υλοποιήσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 σε κάθε έναν από τους κύριους τομείς:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ & ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΝΟΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ

Φίλες και φίλοι.

Επιλέξαμε συνειδητά να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας κάνοντας χρήση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που μας παρέχει.

Αποφασίσαμε να μιλήσουμε ηλεκτρονικά, κάνοντας πράξη μια πολύ σημαντική μας απόφαση, που εξ αρχής της προεκλογικής περιόδου είχαμε λάβει.

Να ρυπάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τον τόπο μας, με χαρτί και άλλα σκουπίδια, προϊόντα της προεκλογικής μας εκστρατείας.

Αυτή μας την απόφαση κάνουμε πράξη από σήμερα, παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματός μας, μέσα από τη σελίδα μας εδώ στο Facebook, αλλά και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Θα περιοριστούμε στις απόλυτα αναγκαίες παραγωγές εντύπων, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τους υποψηφίους μας και οι συμπατριώτες μας που δεν διαθέτουν τα μέσα ή την εμπειρία χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε όλους τους υποψηφίους, τα στελέχη και τους φίλους μας, να μαζεύουν από τους δρόμους του Πόρου, κάθε προεκλογικό έντυπο, ρυπαίνει και αλλοιώνει την ομορφιά του. Μην ξεχνάμε ότι έχει αρχίσει και η τουριστική περίοδος.

Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε την εικόνα μας επιπλέον.

Αρκετά προβλήματα έχει ήδη το νησί μας!

Καλή αντάμωση στις κάλπες φίλες και φίλοι!

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Και θα τα καταφέρουμε!

Γιατί, ο Πόρος μας Ενώνει!

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τον πρώτο άξονα του προγράμματός μας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν σταδιακά και οι υπόλοιποι άξονες.

ΑΞΟΝΑΣ 1ος: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο Τουρισμός αποτελεί τη κινητήριο δύναμη της οικονομίας του Πόρου και η Δημοτική Αρχή μας θα στρέψει τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη και εδραίωση του Τουριστικού Προϊόντος του Πόρου,

αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα προώθησης και προβολής, παράλληλα με τη διαρκή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για Τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο !

Για το σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από καινοτόμες δράσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη του Πόρου:

• Σχεδιασμός και Υλοποίηση τετραετούς Ενιαίου Στρατηγικού Πλάνου για την Τουριστική Ανάπτυξη του Νησιωτικού και Ηπειρωτικού τμήματος του Πόρου σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Τουριστικούς Φορείς.

• Στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΙΝΣΕΤΕ για την επιμόρφωση των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τομέα του Τουρισμού, ώστε να βελτιωθεί περισσότερο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε κατηγορία επιχείρησης. Καθιέρωση του θεσμού «Ημέρες Καριέρας» σε συνεργασία με τον ΕΕΣΠ για σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων του νησιού.

• Δημιουργία «Τουριστικού Οργανισμού Πόρου» με μέλη Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς καθώς και Επαγγελματικά Σωματεία, με σκοπό την συστηματική βελτίωση και ανάπτυξη του Τουριστικού Προϊόντος του Πόρου. • Σχεδιασμός και Διεκδίκηση της ουσιαστικής προβολής και τουριστικής αξιοποίησης των εμβληματικών σημείων του Πόρου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς: Κάστρο του Έυδεκ (Μπούρτζι), Ναός του Ποσειδώνα, Νήσος Μόδι, Ρώσσικος Ναύσταθμος, Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (θρησκευτικός Τουρισμός) κ.α.

• Ανάδειξη του εσωτερικού του οικισμού Σφαιρίας, για ισόρροπη ανάπτυξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων που λειτουργούν.

• Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου με αξιοποίηση υπαρχόντων ευρημάτων και εμπλουτισμός με τεχνικά στοιχεία (δημιουργία τεχνητού ύφαλου, βύθιση πλοίων κ.α)

• Σχεδιασμός ολοκληρωμένου πλάνου για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας με διαμόρφωση υποδομών στο λιμάνι του Πόρου για μικρού και μεσαίου μεγέθους Κρουαζιερόπλοιων και δημιουργία ειδικού συστήματος ναυδέτου (αγκυροβολίου) ανοικτά του Ασκελίου για την προσέλκυση μεγάλου μεγέθους Κρουαζιερόπλοιων.

• Επιστροφή της Διεθνούς Εμβέλειας Έκθεσης Σκαφών στο λιμάνι του Πόρου σε συνεργασία με την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής και ενίσχυση της προβολής της για την ανάδειξη του Πόρου σε Κέντρο θαλάσσιου Τουρισμού τόσο για Ιστιοφόρα όσο και για μεγάλα Γιότ.

• Ενίσχυση της παρουσίας του Πόρου σε Ελληνικές και Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αυτόνομα. Στις δράσεις θα προωθούνται ισότιμα και οι επιχειρήσεις του Πόρου με τη συνεργασία του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.

• Άνοιγμα σε νέες Αγορές και θεματικές Κατηγορίες Τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών ανώτερου εισοδήματος (Πεζοπορικός, Θρησκευτικός, Γαστρονομικός, Πολιτιστικός Τουρισμός κ.α). Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη και ανάδειξη Δικτύου Μονοπατιών στην νησιωτική και ηπειρωτική επικράτεια του Δήμου Πόρου

• Αξιοποίηση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων ανάλογων προγραμμάτων για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών του Πόρου και την βελτίωση της προσβασιμότητας σε άτομα ΑΜΕΑ.

• Πλήρης Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού με καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία:

– Δημιουργία virtual ξεναγού μέσω App για την ανάδειξη των κυριότερων αρχαιολογικών και πολιτιστικών σημείων του Πόρου σε τρείς τουλάχιστον γλώσσες.

– Δημιουργία ηλεκτρονικών διαδραστικών πινάκων πληροφόρησης επισκεπτών σε επιλεγμένα σημεία του νησιού (Νέο Λιμάνι, Κολώνα, Ασκέλι, Νεώριο, Λεμονοδάσος).

– Δημιουργία κεντρικού Tourist Info Kiosk για την ενημέρωση των επισκεπτών σε συνεργασία με τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και γλωσσομαθή προσωπικό.

– Επαναδημιουργία και εξάπλωση σε μεγάλο μέρος του Πόρου του Δικτύου Δωρεάν wi-fi του Δήμου.

– Ενίσχυση του επίσημου τουριστικού App του Δήμου & του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Poros Island My Guide και προβολή όλων των επιχειρήσεων του Πόρου, σε ισότιμη βάση.

– Δημιουργία επίσημης τουριστικής σελίδας του Δήμου στο Instagram για προβολή του Πόρου και των πολλαπλών επιλογών για τον επισκέπτη. Στην σελίδα θα προβάλλονται ισότιμα και όλες οι επιχειρήσεις του Πόρου με τη συνεργασία και επίβλεψη του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.

– Ενίσχυση της επίσημης τουριστικής σελίδας του Δήμου στο Facebook (Visit Poros Island) και δημιουργία αντίστοιχης σελίδας στο Twitter. H διαχείριση των τουριστικών σελίδων του Δήμου στα social media θα ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.

– Βελτίωση του τουριστικού Portal του Δήμου Πόρου και δωρεάν καταχώρηση και προβολή όλων των επιχειρήσεων του Πόρου σε ισότιμη βάση.

– Δημιουργία δικτύου Live-Cameras σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Πόρου για την προβολή του Πόρου σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

• Επαναλειτουργία της οργανωμένης παραλίας της Βαγιωνιάς σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

• Ενίσχυση των αθλητικών διοργανώσεων για ανάδειξη του Πόρου σαν προορισμό αθλητικών και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.