Σήμερα, πρώτη ημέρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας μας, σε κάποιες σχολικές μονάδες δεν θα χτυπήσει κουδούνι, δεν θα γίνει αγιασμός, δεν θα ακουστούν παιδικές φωνές. Το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται, οι ηπειρωτικοί δήμοι και οι μικρές νησιωτικές κοινότητες στέρεψαν από παιδιά!
Απτό παράδειγμα τα τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου: Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι. Χωρίς κανέναν εγγεγραμμένο μαθητή μένουν για τη νέα σχολική χρονιά επτά σχολικές μονάδες τους, εξέλιξη που οδηγεί στην επίσημη αναστολή της λειτουργίας τους μετά από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Samos24.gr, στη Σάμο αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων στον Πλάτανο, τον Παγώνδα και την Υδρούσσα. Στην Ικαρία κλείνει προσωρινά το δημοτικό σχολείο στο Ξυλοσύρτη. Στους Φούρνους δεν θα χτυπήσει κουδούνι στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο Χρυσομηλιάς, καθώς και στο νηπιαγωγείο της Θύμαινας.
Οι τσάντες ήταν γεμάτες χρήσιμα σχολικά είδη και ευχές.
Πρώτη ημέρα λειτουργίας του ολοκαίνουργιου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου της Νάουσας που συστεγάζεται με το 2ο Γυμνάσιο.
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου από το 2020 έχει κατασκευάσει, επισκευάσει, αναβαθμίσει και ιδρύσει 24 σχολεία.…
Παραδόθηκαν οι έξι νέες κλίνες αιμοκάθαρσης και ο φορητός υπερηχοτομογράφος - Εγκαταστάθηκε και ο νέος…
43.580.000 ευρώ για την υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς.
Μετά τη χθεσινή υπογραφή, έρχεται η διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο το επόμενο καλοκαίρι να ξεκινήσουν…