Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέρασε κάτω από τη Διώρυγα το αποχετευτικό της Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε, μετά από ιδιαίτερα απαιτητικές προσπάθειες, η διέλευση του δίδυμου κεντρικού αγωγού αποχέτευσης κάτω από τη Διώρυγα της Κορίνθου, στην περιοχή της Ισθμίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για το μεγάλο διαδημοτικό περιβαλλοντικό έργο του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, το οποίο πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Σταυρέλης, δήλωσε: «Αργήσαμε, κουραστήκαμε, αλλά σήμερα είμαι χαρούμενος, γιατί ένα μεγάλο περιβαλλοντικό διαδημοτικό έργο φθάνει προς το τέλος του».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, για τη διαρκή συμβολή του, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση και στον εκλιπόντα Νίκο Ταγαρά, ο οποίος είχε καθοριστική συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του έργου.

🔹 Περισσότερα από 50 χιλιόμετρα νέων δικτύων αποχέτευσης
🔹 Περίπου 2.000 ιδιωτικές συνδέσεις
🔹 Κεντρικός αγωγός μεταφοράς μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων
🔹 Σύνδεση με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων

Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς κατά μήκος της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Επιδαύρου, με δύο συνεργεία του αναδόχου να βρίσκονται καθημερινά στο πεδίο, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με την ολοκλήρωσή του, το αποχετευτικό δίκτυο θα δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, θα προστατεύσει τον Σαρωνικό Κόλπο και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και τις αναπτυξιακές προοπτικές ολόκληρης της παραλιακής ζώνης.

Share

Τελευταία άρθρα

Ολοκληρώθηκε η 6η Γιορτή Ανακύκλωσης του Πειραιά

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, μαθητών και οικογενειών, γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του…

5 ώρες ago

Χρυσό Βραβείο για την Περιφέρεια Αττικής στα Compliance Awards 2026

Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής, κατακτώντας για πρώτη φορά το Χρυσό Βραβείο…

10 ώρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Τήνου με τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η σταθερή συμβολή και τη γενικότερη βοήθεια της ΕΕΤΑΑ στη στήριξη των δήμων, θέτοντας τις…

11 ώρες ago

Αλλαγές στις μετατάξεις και αποσπάσεις μουσικών στους Δήμους

Αλλαγές στο πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων των μουσικών που υπηρετούν στους δήμους φέρνει με εγκύκλιό…

11 ώρες ago

Σε διαβούλευση ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Στην επίλυση διαφορών, χωρίς πολυετείς διαδικασίες αποσκοπεί ο νέος Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα…

11 ώρες ago

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια για μαθητές από Μάνδρα και Μέγαρα

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας,…

11 ώρες ago