Σειρά συναντήσεων και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα με τις δημοτικές Αρχές των δήμων της Μακεδονίας που τις τελευταίες 48 ώρες επλήγησαν από πυρκαγιές, θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Κατσαφάδος, βρισκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου νε ενημερωθεί και να δεί από κοντά τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Θεσσαλονίκη και Ωραιόκαστρο.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα έχει σύσκεψη στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελεήμονα Τσακίρη, του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη, της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά, του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιουτίκα, του Περιφερειακού Συντονιστή Χαράλαμπου Στεργιάδη, καθώς και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Να σηνμειωθεί ότι και χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών Κρατικής Αρωγής, με αντικείμενο την άμεση ενεργοποίηση του πλαισίου καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, ενώ είχε συνεχείς επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελεήμονα Τσακίρη, και την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης και να συντονιστούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, το Υπουργείο παραμένει σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τη στήριξη των πολιτών.