ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα παράταση για το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»

Επιπλέον χρόνο σε δήμους και περιφέρειες να ολοκληρώσουν κρίσιμες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, με στόχο την ενίσχυσης τα ασφάλειας, δίνει η 14η τροποποίηση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαπιστώνοντας καθυστερήσεις και αδυναμία στην έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων, που χρηματοδοτούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εντάσσεται στον Άξονα 4.6 που αφορά τον «Εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας», ο Θοδωρής Λιβάνιος έθεσε νέα χρονοδιαγράμματα.

Η απόφαση του ΥΠΕΣ αφορά κυρίως στη χρονική επέκταση της διάρκειας εφαρμογής του προγράμματος, με την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών από τους αναδόχους και παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2026, ενώ το οικονομικό αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Όπως αναφέρεται, η παράταση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς δήμους και περιφέρειες, καθώς πολλά έργα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη ή καθυστερούν λόγω τεχνικών, διοικητικών ή εργολαβικών ζητημάτων.

Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος, οι διαθέσιμοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να μην απορροφηθούν πλήρως, ήταν από τους βασικούς λόγους της απόφασης.

Share

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια ανανεωμένη καλοκαιρινή παράσταση

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

11 ώρες ago

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Κάθε Καλοκαίρι περιμένω να βγω στον κόσμο»

Η αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου ανοίγει την καρδιά της μιλώντας για όλα λίγο πριν τη μεγάλη…

11 ώρες ago

Αργοστόλι: Ξεκίνησε το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών

Πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών, στο…

12 ώρες ago

3o Thessaloniki Soloist Festival 2026

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Πολιτισμό.

13 ώρες ago

Συνάντηση Πτωχού – Δένδια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέο Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Τρίπολη.

13 ώρες ago

Νέος χλοοτάπητας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Κύμης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, υπογράφηκε η σύμβαση για τον νέο…

13 ώρες ago