Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι τα μεγάλα έργα υποδομών που μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε σύγχρονο κόμβο ανάπτυξης, καινοτομίας και συνδεσιμότητας, θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.
– Ο Ε65 βρίσκεται στο 95% και το τελευταίο βόρειο τμήμα, Καλαμπάκα – Γρεβενά, αναμένεται να παραδοθεί σε λιγότερο από δύο μήνες.
– Η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά, με 5 νέους σταθμούς, ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα έως το τέλος Ιουλίου. Ήδη, η λειτουργία του Μετρό έχει μειώσει την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τουλάχιστον 15%, ενώ ανανεώνεται ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε επίσης στην Υπερυψωμένη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας, στα σιδηροδρομικά έργα Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας και Πύθιο – Ορμένιο/Αλεξανδρούπολη, στην αναβάθμιση της Εγνατίας Οδού, καθώς και στα νέα σχολικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία.
«Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα εισέρχονται σε μια νέα εποχή ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής και αναδεικνύονται ως πόλος καινοτομίας και ανάπτυξης», σημείωσε ο Υπουργός.
Δωρεάν κράνη προσφέρονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών για ποδήλατο και μη ηλεκτρικό…
Για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή, ο Γιάννης Κότσιρας και η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώνουν τις…
Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη μετά…
Νέα σεζόν με ανανεωμένο χώρο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μυϊκής Ενδυνάμωσης της οδού Παπάγου & Πολυφήμου.
Στις σχολικές υποδομές, στο πλέγμα δωρεάν δράσεων για παιδιά και οικογένειες, αλλά και στα έργα…
Ενισχύονται οι υποδομές ηλεκτροκίνησης στον δήμο Ιωαννιτών.