Την πρώτη του επίσκεψη στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, μετά την επαναφορά της σε κυκλοφορία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο τέως δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης. Σημειώνεται ότι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας παραδόθηκε ξανά στο κοινό έπειτα από έξι χρόνια εργασιών ανάπλασης.
«Ένα όραμα δεκαετιών, που αφορούσε ουσιαστικά ένα σημαντικό τμήμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της πρωτεύουσας, σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο τέλος της επίσκεψής του. «Εντυπωσιάζομαι από την ποιότητα των εργασιών και από την πολύ μεγάλη πολιτιστική σημασία που το έργο αυτό έχει για την ανάδειξη της Αθήνας, για τους κατοίκους της, αλλά και για τα εκατομμύρια των επισκεπτών της», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ανάπλαση Δημόσιων Χώρων Α.Ε.», Χρόνη Ακριτίδη, για τις εργασίες που υλοποιήθηκαν σε έκταση 28.360 τετραγωνικών μέτρων καθώς και για τον σχεδιασμό για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν.
Η αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας αποτελεί έναν ήρεμο δημόσιο χώρο που συνδέει τον Εθνικό Κήπο και τον Κήπο του Ζαππείου με το Ιερό του Ολυμπίου Διός, τερματίζοντας αφενός σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Αποστόλου Παύλου, ο οποίος οδηγεί στην Ακρόπολη, και αφετέρου πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στον λόφο του Αρδηττού.
Η ανάπλαση ενισχύει επίσης το πράσινο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς φυτεύθηκαν 160 δέντρα και 8.500 καλλωπιστικά φυτά, βελτιώνει την ασφάλεια μέσω της τοποθέτησης σχεδόν 270 φωτιστικών σωμάτων και ιστών και διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση για ΑμεΑ σε όλη την έκταση του πεζοδρόμου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκαν σημαντικές αρχαιότητες, που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως τα βυζαντινά χρόνια και θα αποδοθούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας έως τις αρχές του 2027 με τρόπο που θα αναδεικνύει τη σημασία τους.
Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης αναφορά και στον νυν δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας: «Χαίρομαι που και η νυν δημοτική Αρχή, έστω και με κάποια καθυστέρηση, διότι δεν υποστήριξε το έργο όταν αυτό σχεδιάστηκε, αναγνωρίζει τη σημασία του. Και βέβαια, θέλω να τονίσω για το ζήτημα της κυκλοφορίας των οχημάτων ότι η κατεύθυνση την οποία έχουμε συζητήσει με το υπουργείο Μεταφορών -και θα υπάρχουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα- είναι ότι για τρεις μήνες ο δρόμος μπορεί να δοθεί πιλοτικά στην κυκλοφορία των οχημάτων, έτσι ώστε να δούμε πώς αντιδρά η πόλη και κυρίως να διαπιστώσουμε αν αυτή η κυκλοφορία των οχημάτων βοηθάει ή επιβαρύνει τελικά την κίνηση στο κέντρο. Το βασικό μας μέλημα πάντα είναι η υποστήριξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία έχουν τη δυνατότητα σήμερα να περνούν από τον δρόμο αυτόν. Οπότε, πολύ σύντομα θα ξέρουμε και ποια θα είναι η τελική μας θέση σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο αυτό. Ο δρόμος αυτός, όμως, δεν είναι πρωτίστως δρόμος για τα οχήματα. Αυτό θα έλεγα ότι είναι ο συμπληρωματικός ρόλος του δρόμου αυτού. Όσοι […] έχουν επισκεφθεί αυτή την εντυπωσιακή ανάπλαση πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστούν και θα αξιολογήσουν πολύ θετικά την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου για την πρωτεύουσά μας».
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από την πλευρά της ανέφερε: «Ένα όραμα για την Αθήνα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, που πήρε σάρκα και οστά από τη δεκαετία του ’90 και εξής, σήμερα είναι πια πραγματικότητα. Με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας αποδίδεται στην πόλη ένα τμήμα της, το οποίο αναδεικνύει την Αθήνα στη μακρά ιστορική της διάρκεια, καθώς συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου με το Ζάππειο, με τον Εθνικό Κήπο και με όλα τα ευρήματα, τα οποία εντοπίζονται διάσπαρτα στην περιοχή. Είναι η διαφυγή προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα. Με τον Κωστή Μπακογιάννη, όταν ήταν δήμαρχος, ξεκινήσαμε το έργο αυτό, κ. Πρόεδρε, μέσω της “Ανάπλαση Α.Ε.”, προκειμένου να αποδοθεί στον Αθηναίο πολίτη ένας δρόμος περιπάτου και αναψυχής, και με την αρχαία σημασία της λέξης. Είναι πολύ σημαντικό που σήμερα, με τη δική σας παρουσία, επιβεβαιώνεται και επισφραγίζεται αυτό το οποίο ήταν στον σχεδιασμό της πόλης από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα και σας ευχαριστούμε πολύ».
Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλίσσης Όλγας είχε κλείσει το 2020, κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα Μπακογιάννη, με στόχο τη μετατροπή της σε έναν πιο φιλικό προς τους πεζούς χώρο, επιτρέποντας παράλληλα περιορισμένη κυκλοφορία οχημάτων που κατευθύνονται προς το Ζάππειο και τις εγκαταστάσεις τένις.
Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αρκέστηκε να δηλώσει πως η Βασιλίσσης Όλγας είναι πλέον από τους ομορφότερους δρόμους της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού: “Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών δεν μπορούν να αγνοούνται. Η απόφαση του Πρωθυπουργού για πιλοτική παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία των οχημάτων είναι μια ξεκάθαρη δικαίωση για τους Αθηναίους και για τη θέση που υπερασπιστήκαμε με επιμονή και συνέπεια. Είναι όμως και κάτι ακόμα: μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των επιλογών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που ήθελε τη Βασιλίσσης Όλγας ιδιωτικό δρόμο. Συνεχίζουμε αφοσιωμένοι στην πόλη και στη δέσμευσή μας να παραδώσουμε μια καλύτερη Αθήνα στους πολίτες”.
«Ανάσα» για μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος το…
Αυτοψία στην Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (flyover).
Η δράση συμβάλλει στην αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υδάτινων πόρων.
Ένα νέο, πράσινο κεφάλαιο ανοίγει στον Ελαιώνα.
Η 9η Έκθεση Οχημάτων Εποχής στον Δρόμο των Ποιητών.
Ενισχύεται η ανθεκτικότητα του συστήματος ύδρευσης απέναντι σε μελλοντικά ακραία φαινόμενα.