ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Θριάσιο οι μεταφορικές του Βοτανικού

Στο Θριάσιο και ειδικότερα στην περιοχή του Ασπροπύργου θα εγκατασταθούν, όπως εκτιμάται, τα εμπορευματικά πρακτορεία του Βοτανικού, μετά το ναυάγιο του σχεδίου για την μεταφορά τους εντός των ορίων του δήμου Φυλής.

Σύμφωνα και με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το νέο εμπορευματικό κέντρο, θα στεγαστεί στο Θριάσιο, με την συγκεκριμένη λύση να αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και του Υπερταμείου, αφού η δημιουργία κέντρου στη Φυλή κρίθηκε χρονοβόρα και οδηγούσε σε αδιέξοδο λόγω του οικονομικού χάσματος μεταξύ δήμου και επενδυτών.

Όσον αφορά στον συνολικό σχεδιασμό, αλλά και τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της Δυτικής Αττικής.

Με βάση τις εκτιμήσεις, ο κυκλοφοριακός φόρτος  υπολογίζεται σε περίπου 4.000 βαρέα οχήματα που θα κινούνται καθημερινά προς το Θριάσιο.

Επίσης, αναφορικά με την συνδεσιμότητα, η λύση του Θριασίου προκρίνεται δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν άμεση πρόσβαση στον σιδηρόδρομο, την Αττική Οδό και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία επένδυση  συνολικού ύψους 306 εκατομμυρίων ευρώ, που θα μετατρέψει το Θριάσιο Πεδίο στον κεντρικό πυλώνα του νέου κάθετου εμπορευματικού άξονα που θα συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής: Τα Προσφυγικά επιστρέφουν στην κοινωνία

Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρεια Αττικής, η παρέμβαση για τα Προσφυγικά Λεωφόρου Αλεξάνδρας αντιμετωπίζεται ως…

6 λεπτά ago

Πάρος: Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης

Αυτοψία του δημάρχου Κ. Μπιζά στα έργα.

7 λεπτά ago

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις Νταντάδες της Γειτονιάς

Σε νέα φάση περνά το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ της…

14 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένη παρέμβαση για την οπτική ρύπανση

Αποκαθίσταται η εικόνα μιας περιοχής - σημείου αναφοράς για την ιστορικότητα της Θεσσαλονίκης.

24 λεπτά ago

Ανδραβίδα-Κυλλήνη: Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Στο επίκεντρο το Πολεοδομικό Σχέδιο και το Πρόγραμμα LIFE.

36 λεπτά ago

150 νέα δέντρα στον αστικό ιστό του Βύρωνα

Τις δράσεις ενίσχυσης του αστικού πρασίνου συνεχίζει ο δήμος Βύρωνα, που διοργάνωσε μία ακόμη εθελοντική…

39 λεπτά ago