Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν παράνομα μπάζα και απορρίμματα σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Ικάρων, στην περιοχή του Φοίνικα, ύστερα από την καταγραφή δύο διαδοχικών περιστατικών ρύπανσης.
Οι παραβάτες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο εντατικοποιημένων ελέγχων και περιπολιών, στον δρόμο που οδηγεί προς την Εθνική Σχολή Δικαστών, να εναποθέτουν ανεξέλεγκτα οικοδομικά υλικά και λοιπά απορρίμματα, προκαλώντας σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Η δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα, προχωρώντας στην ταυτοποίηση των υπευθύνων, στην κατάθεση μηνύσεων, καθώς και στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χώρου. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων.
Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμαριάς απευθύνει έκκληση προς πολίτες και επαγγελματίες να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και να αξιοποιούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποκομιδής απορριμμάτων, συμβάλλοντας ενεργά στη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου.
Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της ΕΛ.ΑΣ., ενισχύονται οι έλεγχοι και οι περιπολίες σε σημεία όπου καταγράφονται επαναλαμβανόμενα φαινόμενα παράνομης απόρριψης μπαζών.
Η δημοτική Αρχή στέλνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπίζονται και θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…
Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…
Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…
Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…
Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…
Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.