ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναγερμός από σεισμό 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να εντοπίσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 5,7 βαθμών τα ης κλίμακας ρίχτερ που συντάραξε το Λασίθι νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γούδουρα Λασιθίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Μιλώντας για τα πρώτα στοιχεία, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του παρέμβαση, δήλωσε:

«Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε όλη τη νοτιοδυτική Κρήτη, έχω αναφορές από Σητεία μέχρι Ηράκλειο. Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις για τυχόν προβλήματα, η πολιτική προστασία είναι σε ετοιμότητα».

Από την πλευρά του o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε:

«Έχουμε έναν σεισμό νότια του Λασιθίου. Το πρώτο μέγεθος είναι 5,5 στον θαλάσσιο χώρο στα 5 χιλιόμετρα βάθος. Δεν έχουμε ακόμα δει τα ακριβή στοιχεία του σεισμού γιατί είναι το αυτόματο σύστημα, θεωρώ ότι είναι ένας σεισμός ο οποίος θα έγινε αντιληπτός σε μεγάλο εύρος και στην Κρήτη και στην Κάσο και στην Κάρπαθο, αλλά περισσότερα στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Περιμένουμε ουσιαστικά τις καταγραφές για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την όλη κατάσταση.

Είναι κοντά στη Χέρσο, πρέπει να έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το Λασίθι και στην υπόλοιπη Κρήτη. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται το ακριβές μέγεθος και η ακριβής θέση, στα 5 χιλιόμετρα είναι επιφανειακός ο σεισμός, αλλά τα επιμέρους στοιχεία και τα ακριβή στοιχεία θα τα ξέρουμε σε λίγη ώρα».

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα σε κτίρια και υποδομές της περιοχής, ενώ το έργο των συνεργείων της Περιφέρειας και των αρμόδιων υπουργείων συνεχίζεται, καθώς η ακολουθία των  μετασεισμών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Share

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Αιγάλεω αναβαθμίζει 22 σχολικές μονάδες

Eκτεταμένες εργασίες συντήρησης, επισκευής και εκσυγχρονισμού στις μονάνες αυτές.

15 ώρες ago

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν οι 4 νησιωτικές περιφέρειες της χώρας

Με την υπογραφή της Διακήρυξης, οι τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες δίνουν θεσμική συνέχεια στη συνεργασία τους.

15 ώρες ago

Πανελλαδική πρωτιά για τη Χάλκη

Κατέθεσε πρώτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας.

16 ώρες ago

N. Σμύρνη: Πλήρης ανακαίνηση των σχολείων της Νικομηδείας

Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Νέας Σμύρνης ανακαινίζεται πλήρως μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".

16 ώρες ago

Πύλος: Πλήρης παραχώρηση στο Δήμο δύο ακινήτων μεγάλης αξίας

Παραχωρούνται στον Δήμο Πύλου - Νέστορος το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές».

17 ώρες ago

Ευτυχής μπαμπάς ο Γ. Κωνσταντάτος – Στο Πολυτεχνείο “πέρασε” ο γιος του Κωνσταντίνος

Περήφανος μπαμπάς ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο γιος του Κωνσταντίνος, μετά την…

17 ώρες ago