Με εξώδικο κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου απαντά η ΔΕΥΑ Ρόδου στις δηλώσεις που του αποδίδουν και τις οποίες χαρακτηρίζουν ως: «ευθεία, συστηματική και κακόβουλη προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της θεσμικής υπόστασης της επιχείρησης, των οργάνων διοίκησής της και, κατ’ επέκταση, των πολιτών της Ρόδου, οι οποίοι αποτελούν τους πραγματικούς φορείς και δικαιούχους αυτής».

Συγκεκριμένα, στον κύκλο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό, μετά την εισήγηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Σωτήρη Βαγιανού και την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η ΔΕΥΑΡ, έστειλε εξώδικο στον Γιώργο Χατζημάρκο.

Αποδίδοντάς του εκφράσεις όπως: «Η ΔΕΥΑΡ είναι σε λάθος χέρια», «Είναι ντροπή για τη Ρόδο και τους Ροδίτες», «Εξάγει ντροπή και παρακμή» και σε αναφορές περί πλαστών τιμολογίων που παραπέμπουν σε ποινικά αδικήματα, η ΔΕΥΑ του νησιού στη δήλωσή της κάνει λόγο για « στοχοποίησή της με όρους ηθικής απαξίωσης και ποινικής υπόνοιας που συνιστά βαριά θεσμική εκτροπή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση ή αποδεικτική θεμελίωση, τα μέλη της επιχείρησης, τονίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια της πολιτικής κριτικής και συνιστά κατάχρηση της θεσμικής ιδιότητας του Περιφερειάρχη, με σκοπό την απαξίωση δημόσιου οργανισμού.

Μάλιστα, η ΔΕΥΑ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τις απαξιωτικές, μειωτικές , συκοφαντικές και εξυβριστικές δηλώσεις, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ξεκαθαρίζει πως προσφύγει στη δικαιοσύνη ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Ζητά ακόμη από τον κ. Χατζημάρκο εντός 24 ωρών να προχωρήσει στην δημόσια, ρητή, πλήρη και ανεπιφύλακτη ανάκληση των δηλώσεών του. Να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και σε χρήση των ίδιων μέσων δημοσιότητας. στην οποία ζητά δημόσια συγγνώμη.

Τέλος, διαμηνύει: «Ανακαλέσετε ρητώς και ονομαστικά έναν προς έναν όλους τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νομικές ενέργειες τόσο στα πολιτικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας αλλά και τις υπόληψης των εργαζομένων και του Διοικητικού της Συμβουλίου.»