Θλιβερός, για μία ακόμη χρονιά είναι ο απολογισμός της χρήσης βεγγαλικών, κροτίδων και αυτοσχέδιων βαρελότων για τη γιορτή του Πάσχα, αφού σε όλη τη χώρα 14 άτομα τραυματίστηκαν, με τα δύο από αυτά να βρίσκονται σε σοβαρότερα κατάσταση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, παρά τη γενική απαγόρευση πώλησης και χρήσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών, πολλές ήταν οι γειτονιές που, τόσο κατά τη νύχτα της Ανάστασης, όσο και την Κυριακή του Πάσχα, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Τα πιο σοβαρά από τα περιστατικά σημειώθηκαν στο Βέλο Κορινθίας, όπου δύο νεαροί τραυματίστηκαν από έκρηξη βεγγαλικού, με τον έναν εξ αυτών να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό δαχτύλου και τον άλλο να  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο μάτι.

Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικές Αρχές, έκαναν εκτεταμένους ελέγχους σε 35.438 άτομα και οχήματα, εντοπίζοντας και δεσμεύοντας περισσότερα από 180.000 βεγγαλικά διαφόρων τύπων, και προχώρησαν σε 136 συλλήψεις, τα περιστατικά τραυματισμών και υλικών ζημιών, έξω από εκκλησίες και σε δημόσιους χώρους δεν σταμάτησαν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δημοτικές Αρχές που είχαν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τη χρήση βεγγαλικών σε χώρους λατρείας και μαζικής παρουσίας.