ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθίσταται το σκηνικό οικοδόμημα του αρχαίου θεάτρου Λάρισας

Σημαντικές παρεμβάσεις ξεκινούν από το Υπουργείο Πολιτισμού στο σκηνικό οικοδόμημα του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας.

Οι παρεμβάσεις στο σκηνικό οικοδόμημα αποσκοπούν στη βελτίωση της στατικής του επάρκειας, της μορφής και της λειτουργικότητας του μνημείου συνολικά. Παράλληλα, το θέατρο ενισχύεται, ως προς τη δυνατότητα αξιοποίησής του, για την παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου δράματος.

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η διασφάλιση της στατικότητας, η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής αξίας και η ουσιαστική προστασία του μνημείου. Η επανάχρηση του αρχαίου θεάτρου αποτέλεσε καθοριστικό βήμα στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού να διασώσει το μνημειακό απόθεμα της πόλης. Η λήψη μέτρων πυροπροστασίας κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή στο θέατρο προγραμματίζεται η παρουσία και παραμονή του κοινού, όχι μόνον ως επίσκεψη του αρχαίου μνημείου, αλλά και για τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις».

Το έργο της πυροπροστασίας στο Α΄ αρχαίο θέατρο περιλαμβάνει την εγκατάσταση υδροδοτικού δικτύου με τοποθέτηση πυροσβεστικών ερμαρίων για άμεση χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς, φωτιστικών ασφαλείας για επαρκή φωτισμό στις οδεύσεις διαφυγής, καθώς και φορητών πυροσβεστήρων σε κατάλληλα σημεία, όπως έξοδοι κινδύνου και χώροι με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

Τελευταία άρθρα

Στο Βύρωνα η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και αυτή τη φορά την Ημέρα Φιλελληνισμού…

4 λεπτά ago

Μετέωρα: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία “Βoris”

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς.

8 λεπτά ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι αναπλάσεις στην Καλλιτεχνούπολη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα και οι παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του δήμου Ραφήνας-…

12 λεπτά ago

Επιχειρησιακό Σχέδιο για κοινόχρηστους χώρους στη Φυλή

Την ολοκλήρωση της Σύνταξης Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, στο πλαίσιο…

22 λεπτά ago

Νέο αστικό πάρκο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…

52 λεπτά ago

Μετατροπή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.

17 ώρες ago