Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Θα διεκδικήσω δεύτερη και τελευταία θητεία στην Περιφέρεια Αττικής – Όλες οι παρεμβάσεις στον Νότιο Τομέα

Με σαφή πολιτικό και αυτοδιοικητικό στίγμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Νότιος Ορίζοντας», ανέδειξε ως κεντρική προτεραιότητα την υλοποίηση έργων με ουσιαστικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών, δίνοντας έμφαση σε υποδομές, αντιπλημμυρική θωράκιση και λειτουργικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Ξεχωριστή βαρύτητα απέδωσε στο μεγάλο σχέδιο των 280+1 έργων, το οποίο – όπως υπογράμμισε – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αέναον» στον Φαληρικό Όρμο παρουσιάζεται ως εμβληματική παρέμβαση, με σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός τριετίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολιτική προστασία, τονίζοντας ότι υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Περιφέρεια, με 55 παρεμβάσεις σε εξέλιξη έως το 2028, ενώ στο κυκλοφοριακό ανέδειξε την ανάγκη για ενιαίο μητροπολιτικό σχεδιασμό.

Ωστόσο, το πιο καθαρό πολιτικό μήνυμα ήρθε στο κλείσιμο της συνέντευξης, όπου ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεσή του να διεκδικήσει «μια δεύτερη και τελευταία θητεία στην Περιφέρεια Αττικής» το 2028, συνδέοντας ευθέως την υποψηφιότητά του με την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού σχεδίου. Όπως τόνισε, «η Αττική του 2030 δεν είναι σύνθημα, αλλά συγκεκριμένος στόχος», δίνοντας έμφαση σε μια πιο ανθεκτική Περιφέρεια με βελτιωμένες υποδομές και μετρήσιμη ποιότητα ζωής.

Τελευταία άρθρα

Αλόννησος: Διάκριση για τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία “Χωρίς Αποστάσεις”

Η Αλόννησος τιμήθηκε γιατί αγωνίζεται για την ισότιμη πρόσβαση κάθε παιδιού και κάθε οικογένειας στις…

51 δευτερόλεπτα ago

Αλεξανδρούπολη: “Πράσινες και γαλάζιες υποδομές” – Οι δράσεις και οι στόχοι

Πρώτη συνάντηση των ομάδων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "Blue & Green Resilience".

17 λεπτά ago

Ιωάννινα: Συνεχίζεται η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών

Πλήρης αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σταυράκι.

33 λεπτά ago

Ομόφωνο “όχι” του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου στην εξόρυξη χρυσού

Ενάντια στην απόφαση του ΥΠΕΝ για την εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης του Δημοσίου Μεταλλευτικού…

40 λεπτά ago

Ιθάκη: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του αρχείου των οικοδομικών αδειών

Εκσυγχρονίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των…

60 λεπτά ago

Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στις οδούς Δ. Αρεοπαγίτου & Απ. Παύλου

Δήμος Αθηναίων και Ίδρυμα Ωνάση δίνουν νέα πνοή στα τοπόσημα της πόλης των Αθηνών.

1 ώρα ago