ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη βαλκανική περιοδεία του ΥΜΑΘ οι Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας

Δυναμικά, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 60 εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών, ξεκινά την περιοδεία του στα Βαλκάνια το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών με τιε γειτονικές χώρες σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων, λιμανιών, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΕΙ και επιχειρήσεων τόσο της Μακεδονίας και της Θράκης, όσο και της γειτονικής Βουλγαρίας αρχίζει στις 16 και 17 Φεβρουαρίου από τη Σόφια η περιοδεία στις βαλκανικές πρωτεύουσες που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης.

Επικεφαλής του πολυμελούς κλιμακίου  που θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας θα είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Μεταξύ άλλων στην αποστολή θα μετέχουν άλλων πρόεδροι ή υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, των λιμένων της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, του Enterprise Greece, των τριών Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, του Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος, της ΔΕΘ Α.Ε. κ.α.

Επίσης συμμετέχουν η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, ο Γιώργος Αμανατίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο ομόλογός τους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ από πλευράς Αυτοδιοίκησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το κλιμάκιο συμπληρώνουν οι διοικήσεις των πέντε Πανεπιστημίων της Μακεδονίας και Θράκης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος-ΔΙΠΑΕ).

Αντίστοιχα, από βουλγαρικής πλευράς το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι διοικήσεις του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Βουλγαρικής Ένωσης Βιομηχανικού Κεφαλαίου, των περιφερειακών Συνδέσμων Βιομηχάνων του Χάσκοβο και του Κάρντζαλι, της Εθνικής Ένωσης Σποροπαραγωγών της Βουλγαρίας, του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας, του Βουλγαρικού Συνδέσμου Διανομής Εμπορευμάτων, Μεταφορών και Logistics-NSBS, του λιμανιού του Ρούσε, του HBCB (Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία), του Βουλγαρο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ.α., καθώς και 76 Βούλγαροι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, θα γίνουν ταυτόχρονες επιμέρους θεματικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών και των βουλγαρικών ομοειδών Φορέων.

Την δεύτερη ημέρα (Τρίτη 17-2-2026) θα γίνει ειδική συνάντηση των μελών του ελληνικού κλιμακίου που θα επισκεφθεί την Σόφια με εκπροσώπους Ελλήνων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: «Σκοπός της επίσκεψής μας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων και των προοπτικών που προσφέρουν η Μακεδονία και η Θράκη σε διάφορους τομείς, όπως ο επιχειρηματικός, ο εκπαιδευτικός, ο τουριστικός κ.ο.κ., με την δημιουργία περαιτέρω διαύλων επικοινωνίας και την καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων συνεργειών και συμπράξεων και η υπογραφή σχετικών συμφωνιών και μνημονίων μεταξύ των παραπάνω εκπροσώπων και των αντίστοιχων εκπροσώπων ελληνικών και βουλγαρικών φορέων και οργανισμών».

Τελευταία άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

6 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

9 ώρες ago

Επικοινωνία μέσω Post-it στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…

10 ώρες ago

Το πρώτο παγκάκι «διπλής όψης» στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Άλιμο

Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…

10 ώρες ago

Μέτρα προστασίας από τη ζέστη λαμβάνουν οι δήμοι

Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…

10 ώρες ago

Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…

10 ώρες ago