ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στοιχεία για την ποιότητα του πόσιμου νερού ζητά το Υπ. Υγείας

Την αποστολή στοιχείων για την ποιότητα του πόσιμου νερού ζητά με εγκύκλιό του το Υπουργείο Υγείας, σε εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Επιτροπών.

Στο πλαίσιο αυτό και οι δήμοι όλης της χώρας και ιδιαίτερα όσοι είναι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης και λειτουργίας των δικτύων, υποχρεούνται να αποστείλουν τα στοιχεία ποιότητας του πόσιμου νερού για το 2024.

Στόχος του υπουργείου είναι η ενημέρωση των φορέων της ΕΕ, ως τις 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρχει εικόνα για την ποιότητα του νερού, όσο και για την καταλληλότητα των δικτύων ύδρευσης.

Η αποστολή των στοιχείων αποσκοπεί στην παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης για όλες τις Ζώνες Παροχής Νερού που εξυπηρετούν.

Και αυτό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ποιότητα του νερού που καταλήγει στους καταναλωτές είναι η απαιτούμενη.

Στα στοιχεία που θα πρέπει να αποστείλουν οι φορείς διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης, υα πρέπει να γίνεται αναφορά και σε συμβάντα, όπως φυσικές καταστροφές και ατυχήματα που ενδεχομένως επηρέασαν την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Να σημειωθεί ότι ως υπεύθυνος φορέας ύδρευσης θεωρείται ο φορέας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου και όχι κατ’ ανάγκη εκείνος που προμηθεύει το νερό.

Με άλλα λόγια, ο δήμος που υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ ή την ΕΥΑΘ, αλλά λειτουργεί ο ίδιος το δίκτυο, έχει υποχρέωση υποβολής στοιχείων.

Share

Τελευταία άρθρα

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

9 ώρες ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

9 ώρες ago

Το σχέδιό της για τη νέα ΚΑΠ κατέθεσε η Π. Πελοποννήσου

Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…

10 ώρες ago

Αύξηση πυρκαγιών και συλλήψεων για εμπρησμό

Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…

10 ώρες ago

Συνεργασία Π. Φαλήρου και Ε.Ε.Σ. για την ασφάλεια στο νερό

Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…

10 ώρες ago

Ο Omar Faruk Tekbilek γέμισε μουσική ειρήνη το Ζάππειο

Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…

10 ώρες ago