Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμβολικές διευκολύνσεις από τους αγρότες για τη Χριστουγεννιάτικη έξοδο, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κλίμα εύθραυστης ισορροπίας ξεκινά η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων ενόψει των Χριστουγέννων, με τους αγρότες να προχωρούν σε συμβολικές κινήσεις καλής θέλησης, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ταξιδιωτών. Παρά τις αποφάσεις των αγροτικών συνελεύσεων για άνοιγμα κομβικών σημείων του οδικού δικτύου, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι εκτροπές σε εναλλακτικές διαδρομές κρίνονται αναγκαίες, καθώς η παρουσία αγροτών, κτηνοτρόφων και γεωργικών μηχανημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Στον αυτοκινητόδρομο Ε65, οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας αποφάσισαν να διατηρήσουν ανοιχτή μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση από το μεσημέρι της Τρίτης. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το ρεύμα προς Αθήνα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός της ημέρας.

Στην Εγνατία Οδό, το μπλόκο της Κομοτηνής θα παραμείνει πλήρως ανοιχτό έως και την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Παράλληλα, στην Ήπειρο, το μπλόκο Καλπακίου παραμένει ανοιχτό για τους εκδρομείς, ενώ στην Τύρια Ιωαννίνων οι αγρότες επιτρέπουν τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων.

Ωστόσο, η εικόνα παραμένει σύνθετη σε ορισμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου. Στη σήραγγα των Τεμπών, παρά την ολοκλήρωση των συμβολικών αποκλεισμών, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, επικαλούμενη λόγους οδικής ασφάλειας.

Στην Πάτρα, το μπλόκο της Εγλυκάδας στην Περιμετρική Οδό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, με τις αστυνομικές αρχές να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη δυνατότητα ασφαλούς διαχωρισμού των λωρίδων κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι αγροτικές κινητοποιήσεις εντείνονται στον Προμαχώνα, όπου αναμένεται νέα πομπή τρακτέρ. Παρά τις κινητοποιήσεις, έχει αποφασιστεί ο μεθοριακός σταθμός να παραμείνει ανοιχτός για τη διέλευση φορτηγών καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

8 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

9 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

12 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

12 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

12 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

12 ώρες ago