Σα. Απρ 20th, 2024

Οι δημοσκοπήσεις και οι «παπαγάλοι»: Τι λένε οι πληροφορίες από τις μετρήσεις για δήμο Πατρέων και Περιφέρεια

Ξεκίνησε η «μάχη» των διαρροών δημοσκοπήσεων στην Πάτρα.
Ηδη κυκλοφορούν στην πόλη όλων των ειδών οι «παπαγάλοι» και διασπείρουν «πληροφορίες» για ποσοστά υποψηφίων.

Αυτό μόνο τυχαία δεν γίνεται. Καθώς είναι η περίοδος που αρχίζουν να «τρέχουν» οι πρώτες δημοσκοπήσεις (μιας και έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υποψηφιοτήτων), θέλουν, ο καθένας από την πλευρά του, να δημιουργήσουν κλίμα που θα επηρεάσει τους πολίτες.

Στόχος είναι η δημιουργία αίσθησης παράστασης νίκης μέσα από τις φράσεις «ακούγεται», «λέγεται», «το είπαν στο καφενείο» κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο διενεργούνται πράγματι δημοσκοπήσεις για Δήμο Πάτρας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα πολλαπλασιάζονται.

Τι δείχνουν προς στιγμήν οι μετρήσεις; Πρωτιά του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, που βλέπει, όμως, τα ποσοστά του να «σφυροκοπούνται» και να «στενεύουν» σε σχέση με την πρώτη δημοσκόπηση, που είχε γίνει χωρίς να έχει καν εκφραστεί διάθεση για κάθοδο στις εκλογές από πολλούς υποψήφιους που σήμερα διεκδικούν τον δήμο της Πάτρας.

Στη δεύτερη θέση φαίνεται να πλασάρεται ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που κατεβαίνει με ανεξάρτητο συνδυασμό, ενώ το πιο αξιοπρόσεκτο της υπόθεσης είναι ότι ο Νίκος Νικολόπουλος τείνει να υπερβεί τα ποσοστά του Νίκου Παπαδημάτου (και οι δύο απευθύνονται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας). Κοντά στα ποσοστά Νικολόπουλου και Παπαδημάτου βρίσκεται και ο συνδυασμός του Γιώργου Ρώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, 23/02/2019