Δε. Μάι 6th, 2024

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΟΝΝΕΔ σε δήμους και περιφέρειες (ΟΝΟΜΑΤΑ)

* Του Σωτήρη Πολύζου

Αύξηση της συμμετοχής των νέων ανθρώπων, με τη βασική «δεξαμενή» να είναι η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, απ’ όπου διαχρονικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αντλούσε νέα πρόσωπα, αποτελεί βασικό στόχο της Πειραιώς και του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και ο αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της «γαλάζιας» Οργάνωσης, Μπάμπη Τσιανάκα, τον υπεύθυνο Οργανώσεων Λεκανοπεδίου, Αγη Δίγκα και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Καρασαρίνη, δουλεύουν εντατικά εδώ και καιρό για τον σκοπό αυτό, προτείνοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσωπα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στις κάλπες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Στόχος μας είναι η προώθηση προτάσεων για σύγχρονες, λειτουργικές και έξυπνες πόλεις, αλλά και η ανάδειξη μιας νέας γενιάς ανθρώπων που θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες για τις τοπικές τους κοινωνίες. Δεν θέλουμε την αυτοδιοίκηση απλώς δίπλα στους νέους, θέλουμε τους νέους ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση», αναφέρει στα «Π» ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Μπάμπης Τσιανάκας, τονίζοντας ότι «σήμερα οι δήμοι και οι Περιφέρειες λειτουργούν υπό τον σφικτό εναγκαλισμό και απόλυτο έλεγχο ενός υδροκέφαλου κεντρικού κράτους, με αποτέλεσμα πολλές φορές απλώς να διαχειρίζονται τα προβλήματα των πολιτών. Ο δήμαρχος όμως θα πρέπει να είναι σε θέση να λύνει τα προβλήματα, όχι απλώς να τα διαχειρίζεται», καταλήγει.

 Μιχάλης Βώβος 

Η «γαλάζια» νεολαία εστίασε την προσοχή της στον δήμο της πρωτεύουσας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής. Ετσι, στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφιος ο νεαρός διεθνολόγος Στέλιος Μαριδάκης, γιος του μακροβιότερου προέδρου της Παγκρητίου Ενώσεως, Γιώργου Μαριδάκη.

 Πόλα Δαμιανού

Επίσης, η δραστήρια δικηγόρος Πόλα Δαμιανού, όπως και ο Μιχάλης Βώβος, με μεγάλη πορεία στη νεολαία της Ν.Δ. από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, θα είναι υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος, ως γέννημαθρέμμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Θησείο, ενώ η δικηγόρος Τζώρτζια Βαχαρίδη από την Κυψέλη θα δώσει και αυτή τη «μάχη» ως υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη βρίσκεται ο νεαρός μάχιμος δικηγόρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, γιος του πρώην δημάρχου Γλυφάδας, Γιάννη Θεοδωρόπουλου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Οπως σχολιάζουν όσοι τον γνωρίζουν, πρόκειται για ένα στέλεχος με «βαρύ» βιογραφικό και αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές υποψηφιότητες του «εκλεκτού» της Ν.Δ. για την Περιφέρεια.

Η δραστήρια ΟΝΝΕΔίτισα, διεθνολόγος και στέλεχος τουριστικής εταιρείας, Αρετή Κρητικού, θα είναι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής, εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Γιάννης Σωτηρίου, καθώς και η δικηγόρος Ιωάννα Κουλουβράκη στον Βόρειο Τομέα.

 Ηλίας Γρηγορίου

Μία υποψηφιότητα με ιδιαίτερη δυναμική θεωρείται και αυτή του οικονομολόγου και συμβούλου επιχειρήσεων Ηλία Γρηγορίου, προερχόμενου από τις τάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, με αυτοιδιοικητική εμπειρία που θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα, με τον Γιώργο Πατούλη. Ο νεαρός διδάκτωρ οικονομολόγος είναι από τα “δοκιμασμένα” στελέχη καθώς έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος  Αλίμου, μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και ήταν υποψήφιος στις προηγούμενος αυτοδιοικητικές με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου όπου κατέγραψε αξιόλογο αποτέλεσμα.

Στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Γιατζόγλου στη Νέα Ιωνία με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Μανούρη, ο Ραφαήλ Κανελλόπουλος στο Ελληνικό, ενώ στο Μαρούσι με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου είναι υποψήφιοι ο Θύμιος Φούντας, ο Παύλος Ασλανίδης και ο Ορέστης Παπαγεωργίου. Επίσης, η Ελευθερία Βλάχου στα Βριλήσσια, ο Βασίλης Στέγγος στον Κορυδαλλό με τον Νίκο Χουρσαλά, ο Παντελής Διολέτης στη Σαλαμίνα, ο Δημήτρης Κοτζές και η Πέγκυ Πρέβα στη Νέα Σμύρνη με τον Γιώργο Λαρίσση.

Στη Μάνδρα θα είναι υποψήφια η Ευαγγελία Κουτσοδήμα, στον Ασπρόπυργο ο Θέμης Τσόκας, στα Μέγαρα η Βερονίκη Ζωγράφου, ο Ευθύμης Παπακυριακόπουλος στον Βύρωνα, ο Γιάννης Πήλιουρας στο Παλαιό Φάληρο, ο Μιχάλης Ανδριόπουλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Δημήτρης Δεληασλανίδης στην Καλλιθέα. Επίσης, στον Δήμο Ηρακλείου ο Λεονάρδος Καλούδας με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαδημητρίου, στην Αργυρούπολη ο Δημήτρης Σταυριανάκης, στη Μεταμόρφωση ο Γιάννης Μπαλτάς και στον Δήμο Χολαργού-Παπάγου ο Νίκος Μπαλατσός.

Στον Δήμο Πεντέλης με τον συνδυασμό της Δήμητρας Κεχαγιά θα είναι υποψήφιος ο νεαρός επιχειρηματίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στον Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο γεωλόγος και δυναμικός δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δελακουρίδης, καθώς και ο Γιάννης Κουτρουμπής. Στον Δήμο Ζωγράφου, με τον συνδυασμό του Βασίλη Θώδα, θα είναι υποψήφιος ο δραστήριος πρόεδρος ΝΟΔΕ και επί χρόνια ΟΝΝΕΔίτης, Δημήτρης Δήμας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 Ανδρέας Τσουκαλάς

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δυναμικός ΟΝΝΕΔίτης, πολιτικός μηχανικός και αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα, όπως επίσης και ο οικονομολόγος Τάσος Σαρδέλης από την Πύλο, έχοντας και εκείνος χρόνια ενασχόλησης με την Οργάνωση.

Στον δήμος Μεσσήνης ο νεότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 Γιώργος Δημητρόπουλος

Στα πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, βρίσκεται ο νεότερος – μέχρι στιγμής – δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα και πρόκειται για τον 21χρονο αγρότη Γιώργο Δημητρόπουλο ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου και θα δώσει την «μάχη του σταυρού» για την Δ.Ε. Μεσσήνης, προσθέτοντας ιδιαίτερη δυναμική στον συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας».

Με τον Φάνη Σπανό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι υποψήφιοι ο Κωνσταντίνος Βαρδοκώστας και η Παναγιώτα Κούσουλα.

Ο νεαρός οικονομολόγος Αργύρης Νταλιάνης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Ντένης Πλέσσας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη Ρόδη Κράτσα. Στην Κομοτηνή με τον συνδυασμό του Αντώνη Γραβάνη συμμετέχουν αρκετοί νέοι και είναι ο Ουγούρ Χασάν, η Αθηνά Ναβροσίδου, ο Γιώργος Θεοχαρίδης, ο Βασίλης Αμπαρτζίδης και ο Χασάν Χασάν.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Αναστάσης Σκοπετέας, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη για τον Δήμο Καλαμάτας.

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια δημοτικών παρατάξεων σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι ο Φώτης Λαγός στη Χαλκίδα, ο Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης στο Κιλκίς, η Κωνσταντίνα Μάτζη στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, ο Χρήστος Καπελλάρης στη Στάμνα Μεσολογγίου και ο οικονομολόγος Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κατέρχεται στην μάχη του Δήμου Μετεώρων, έχοντας διατελέσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ.

 Λευτέρης Αβραμόπουλος

Επιπλέον, ο Γιάννης Ξιούφης και ο Γιώργος Κούκος στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, η Ιωάννα Διαμαντάρη στον Δήμο Λήμνου, ο Γιώργος Λυτρίβης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ο Χριστόφορος Ιγγλέσης και ο Θανάσης Τακμάκης με τη Νάνσυ Καπούλα στον Δήμο Βόλου, ο Νίκος Σκορδής στον Δήμο Πέλλας, ο Αντώνης Καραμπίνας και ο Κωνσταντίνος Γιοβάρθης στον Δήμο Αρτας, στον Δήμο Προποντίδας ο Δημήτρης Χατζηαλέξης, στον Δήμο Ιωαννιτών ο Λευτέρης Κοσμάς και στον Δήμο Καβάλας ο Χρήστος Μιχαλίτσης.

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, το Σάββατο 23/2/2019