Ο Δήμος Ναυπλιέων «κλείνει την πόρτα» στον Γιώργο Θεοφάνους
Ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, απαντώντας στη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Θεοφάνους σχετικά με τη ματαίωση της προγραμματισμένης συναυλίας στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης φωταγώγησης. Όπως επισημαίνεται, η εκδήλωση είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει στις 19:00, με την φωταγώγηση να προηγείται στις 18:00 — ώρα που είχε καθοριστεί και επιβεβαιωθεί από την εταιρεία διοργάνωσης. Αντίθετα, ο χρόνος εμφάνισης στις 21:00 «δεν είχε ποτέ συμφωνηθεί», καθώς θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη ροή της εκδήλωσης και στο κοινό.
Σύμφωνα με τον Δήμο, την ώρα που η συναυλία έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, ο καλλιτέχνης και η ομάδα του δεν βρίσκονταν στο Ναύπλιο, ούτε υπήρξε ενημέρωση για καθυστέρηση. Η εναλλαγή οδηγιών και η επιστροφή της ομάδας προς Αθήνα δημιούργησαν επιπλέον αναστάτωση, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή της συναυλίας.
Ο Δήμος ξεκαθαρίζει ότι η ασυνεννοησία «δεν αφορά τον Δήμο», αλλά τις εταιρείες Musayeta Entertainment O.E. και ΩΡΙΩΝ ΕΠΕ, συμφερόντων του καλλιτέχνη, που είχαν την αποκλειστική ευθύνη συντονισμού. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η αμοιβή των καλλιτεχνών ήταν πράγματι 11.000 €, ενώ το συνολικό ποσό των 26.300 € αφορούσε συνολικά έξοδα παραγωγής (ηχητικά, φωτισμό, τεχνικό εξοπλισμό, μεταφορές, φιλοξενία, ασφάλεια κ.λπ.), χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή προς τον κ. Θεοφάνους.
Παρότι ο ίδιος εξέφρασε πρόθεση να οριστεί νέα ημερομηνία, ο Δήμος Ναυπλιέων τονίζει ότι, μετά την ταλαιπωρία των δημοτών και την αδυναμία τήρησης του συμφωνημένου ωραρίου, «δεν προτίθεται να προγραμματίσει νέα συναυλία». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι προτεραιότητα του Δήμου παραμένει η προστασία των πολιτών και η εύρυθμη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ εκφράζονται ευχές για κάθε επιτυχία στον καλλιτέχνη.