Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επανήλθε με μια αιχμηρή τοποθέτηση σχετικά με τον δημόσιο διάλογο και τον τρόπο που, όπως σημειώνει, λειτουργεί ο λαϊκισμός και η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την ανακατασκευή του γηπέδου στο χωριό Ασκληπιειό της Ρόδου.
Όπως αναφέρει, αμέσως μετά την ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης, έλαβε μήνυμα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ,όπως υπογραμμίζει δεν ήταν πολιτικός αντίπαλος αλλά φίλος. Το μήνυμα εξέφραζε αμφιβολία για το αν το έργο είχε πράγματι προχωρήσει, γεγονός που, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αποκαλύπτει το πόσο βαθιά είχε επηρεάσει τους κατοίκους η παραπληροφόρηση.
«Οι άνθρωποι του χωριού είχαν ακούσει τόσα πολλά ψέματα, τόσες καταγγελίες και μυθεύματα, που ζητούσαν συνεχώς διαψεύσεις από εμάς», σημειώνει. Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι πρακτικά αδύνατο για την Περιφερειακή Αρχή να απαντά καθημερινά σε κάθε ψευδή είδηση που κυκλοφορεί.
Στη δήλωσή του κάνει λόγο για όσους «εκμεταλλεύτηκαν» το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, διαδίδοντας –όπως λέει– ότι η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται και ότι η εξαγγελία ήταν «κενή περιεχομένου». «Ακόμα και με το έργο δημοπρατημένο, εξακολουθούσαν να διαδίδουν ψέματα», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζημάρκος αποδίδει την καθυστέρηση της δημοπράτησης στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, ειδικότερα στα επανορθωτικά μέτρα που προβλέπει η Επιτροπή του άρθρου 73 του ν. 4412/2016, υπογραμμίζοντας πως η ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας παρουσιάστηκε από «πονηρούς της πολιτικής ζωής» ως αδυναμία.
Κλείνοντας, αναφέρει:
«Δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε σε όλα τα ψέματα που καθημερινά διαδίδουν, αλλά προλαβαίνουμε όλα –και λίγο παραπάνω– τα έργα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί».
Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…
Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…
Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…
Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…
Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…