ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει το σύμφωνο της ΕΕ για τη Μεσόγειο

Ομόφωνα το σύμφωνο της ΕΕ για τη Μεσόγειο στηρίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειας και από τις τρεις ακτές της θάλασσας, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών οργάνων, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να θεωρούνται στρατηγικοί εταίροι στην εφαρμογή του Συμφώνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Επίτροπος κ. Šuica θα επιδιώξει στις 28 Νοεμβρίου να παρουσιάσει τη νέα στρατηγική στις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών από τις γειτονικές χώρες της ΕΕ, σε συνεδρίαση της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Κατά τη συνεδρίαση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM), στην οποία συμμετέχουν μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών,εκπρόσωποι ενώσεων και τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί από τις άλλες 16 χώρες εταίρους της Ένωσης της Μεσογείου, η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και η χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη αναδείχθηκαν ως θέματα προτεραιότητας για τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές.

Ο κεντρικός ρόλος της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην εφαρμογή του Συμφώνου, προσδιορίστηκε σε γνωμοδότηση σχετικά με το ευρωμεσογειακό στρατηγικό θεματολόγιο που εκπονήθηκε για την ARLEM από την Arianna Censi , υπουργό Κινητικότητας του Μιλάνου, και από τον Rama Mohammed El Ezzi από το Αμμάντης Ιορδανίας.

Η έκθεσή τους, η οποία εγκρίθηκε στις 7 Νοεμβρίου, αντικατοπτρίζεται σε ένα πενταετές σχέδιο δράσης για την ARLEM που εγκρίθηκε επίσης στις 7 Νοεμβρίου, με αναμενόμενη συνεργασία σε θέματα που εκτείνονται από την πολιτική προστασία και την ανάπτυξη μιας «γαλάζιας»- θαλάσσιας οικονομίας έως την επιχειρηματικότητα των νέων και τις πολιτιστικές αγορές.

Τελευταία άρθρα

Μήλος: Έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιών για συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς

Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να διαθέσουν κατοικία ή κατάλυμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Μήλου…

3 λεπτά ago

Παρεμβάσεις 570.000 σε αθλητικές υποδομές του Δήμου Δράμας

Παρεμβάσεις αναβάθμισης του γηπέδου της Δόξας Δράμας και της αίθουσας άρσης βαρών, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής…

5 λεπτά ago

Βάνδαλοι, βρώμισαν σχολεία της Ν. Περάμου

Οργή και απογοήτευση στους κατοίκους, τη δημοτική Αρχή και τους εκπαιδευτικούς των Μεγάρων προκάλεσαν οι…

17 λεπτά ago

Νίκαια: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Π. Γιαννάκης”

Στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες για καλύτερες αθλητικές υποδομές.

23 λεπτά ago

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε συναυλίες τζαζ στον Προμαχώνα Παντοκράτορα, ηλεκτρονικής μουσικής στην πύλη Βιτούρι, βραδιά χορού στην Πλατεία…

32 λεπτά ago

Παιονία: Nέος κύκλος ανασκαφών στην Αρχαία Ευρωπό

Θετική η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο διαχρονικό αίτημα του Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, για…

51 λεπτά ago