Πε. Μαρ 28th, 2024

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Κατρίνη για τους ετεροδημότες της Ηλείας (pics)

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ηλεία και στην Ελλάδα και μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των προσεχών εθνικών εκλογών.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που προκύπτει από την εντυπωσιακή εκδήλωση του υποψηφίου βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη στην Αθήνα.

Οι Ηλείοι ετεροδημότες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τιτάνια» και τους γύρω βοηθητικούς χώρους.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι επώνυμες παρουσίες που παρέστησαν στην εκδήλωση, οι οποίες επιβεβαιώνουν την αναγνώριση και την καταξίωση του Μιχάλη Κατρίνη στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Αρβανιτίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, οι εκπρόσωποι τύπου του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Χρηστίδης και Σπύρος Καρανικόλας, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Κώστας Καρτάλης, Χρήστος Αηδόνης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Τσιρώνης, Μαρία Θεοχάρη, Νίκος Τσώνης, Παντελής Ασπραδάκης, Δημήτρης Καρύδης, Θανάσης Χαντάβας, Λίτσα Κουρουπάκη, Μιχάλης Καρχιμάκης, Συμεών Κεδίκογλου, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Ευθύμιος Λέκκας και Παναγιώτης Πετράκης, ο πρώην υπαρχηγός του Λιμενικού Θεόδωρος Φουστάνος κ.α.

ΟΙ ‘’ΗΛΕΙΑΚΕΣ’’ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γεωργιόπουλος και Κώστας Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο υποψήφιος βουλευτής Μένης Χρόνης, ο πρώην υπαρχηγός ΓΕΣ Θανάσης Στυλιανόπουλος, οι πρώην διοικητές νοσοκομείων Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Τσάμης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δικαστικών επιμελητών Γιώργος Μήτσης, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χάρης Κονδύλης, ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας, το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μπιλίρης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας, οι αυτοδιοικητικοί Νέλλη Παπαχελά, Φώτης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καπής, Παναγιώτης Μπαντούνας, Νικολέτα Πατέλη, Μαρίνα Αλεξανδροπούλου, Σπύρος Αδαμόπουλος, τα μέλη της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Νανά Βρυώνη και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο τ.διευθυντής γραφείου του κ. Γεωργακόπουλου Σταμάτης Ορφανός, πρόεδροι ομοσπονδιών και συλλόγων της Ηλείας κ.α

Καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο ο Ηλείος πολιτικός, έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του και υπερασπίστηκε το έργο του ΠΑΣΟΚ, που βάλλεται – όπως είπε- από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Παράλληλα παρουσίασε ένα ολοκηρωμένο και τεκμηριωμένο αναπτυξιακό μοντέλο για την επόμενη μέρα στην Ηλεία.

Για το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δέχεται το κόμμα του:

«Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας πολιτικός χώρος.

Γίναμε πεδίο λεηλασίας από τους χειρότερους λαϊκιστές που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Και δυστυχώς, βρέθηκαν αρκετοί πρόθυμοι που δε σεβάστηκαν ούτε αυτά που τους προσέφερε η παράταξη ούτε τους απλούς πολίτες που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Απέναντι όμως στον τυχοδιωκτισμό κάποιων στελεχών, βρέθηκαν και βρίσκονται άνθρωποι που έμειναν όρθιοι.

Όλοι εμείς που είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία, την πορεία και τη στάση μας. Που δε λυγίσαμε στα δύσκολα και δε μεταμφιεστήκαμε σε πολιτικούς λωτοφάγους, απλά γιατί βόλευε», είπε μεταξύ άλλων

Συμφωνία Πρεσπών

Όσον αφορά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ο κ. Κατρίνης ήταν κατηγορηματικός:

«Δυστυχώς για τη χώρα, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να υποχωρήσει σε πάγια εθνικά συμφέροντα.

Η δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε και δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε και έχει πατριωτικό χαρακτήρα και συνείδηση.

Ποτέ δεν θα υπέγραφε άρον άρον μια κακή συμφωνία, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών.

Ποτέ δεν θα έθετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπό διαπραγμάτευση’’.

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας:

Στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν υπάρχει χώρος για πολιτικούς πλαστογράφους και αδέξιους μιμητές όπως ο κ.Τσίπρας και το μόρφωμα που έχει δημιουργήσει.

Ένα μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τις αρχές όχι απλά της δικής μας παράταξής αλλά και της ίδιας της Αριστεράς.

Γιατί τι είδους Αριστεροί είναι αυτοί που κυβερνούσαν χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο για 4 χρόνια, αφού είχαν ταυτιστεί πλήρως στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Ανάπτυξη και Ηλεία

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στην Ηλεία παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες που θα την οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά:
Ενός αναπτυξιακού προτύπου που βασίζεται στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνέργεια με τον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονη αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άξονας 1ος: Η Ηλεία μπαίνει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Η Ηλεία να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδήματος μέσα από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα που θα διαθέτουν μαρίνες και υποδομές για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, με σημαντικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης να αποτελεί η κρουαζιέρα. Όλα αυτά απαιτούν ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό

Άξονας 2ος : Η Ηλεία αξιοποιεί τη γη και τον πρωτογενή τομέα.

Επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη στροφή στην παραγωγή ειδικών προϊόντων γεωργίας και κτηνοτροφίας που θα απευθύνονται σε καταναλωτές μεγάλου εισοδήματος, χωρίς να εγκαταλειφθεί η παραγωγική διαδικασία για το ευρύ κοινό.

Υψηλής αξίας νωπά ή και μεταποιημένα προϊόντα που συμβάλλουν στον υγιεινό τρόπο ζωής και τα οποία απευθύνονται σε ειδικές αγορές.
Προϊόντα που έχουν ονομασία προέλευσης, που αποκτούν brand name και συνδυάζουν την υψηλή θρεπτική αξία με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Άξονας 3ος: Η Ηλεία επενδύει στην Ολυμπιακή κληρονομιά.

Η Αρχαία Ολυμπία να είναι κάθε μέρα το κέντρο της ολυμπιακής ιδέας και κληρονομιάς και όχι για λίγες ημέρες κάθε 2 ή 4 χρόνια.

Ουσιαστικά, η Αρχαία Ολυμπία να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας αθλητικών ιδρυμάτων και δραστηριοτήτων για 12 μήνες το χρόνο, σε αρμονική διασύνδεση με την Αρχαία Ήλιδα και τους υπόλοιπους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ηλείας και της επαρχίας Ολυμπίας.

Με οικολογικά κτίρια νέας γενιάς που θα φιλοξενούν αθλητικούς οργανισμούς, εκθέσεις, γεγονότα και δραστηριότητες . Με ένα σύγχρονο στάδιο στίβου που θα μπορούσε να εντάξει την Αρχαία Ολυμπία στο Diamond League.