Δε. Απρ 29th, 2024

Πλήθος κόσμου στην πρώτη «ανοιχτή» συγκέντρωση του Λευτέρη Κοντουλάκου στην Πεντέλη

Χθες Δευτέρα 18/2, ο συνδυασμός ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ διοργάνωσε συζήτηση στο ζαχαροπλαστείο «Μπάκας» για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Νέας Πεντέλης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Κοντουλάκος παρέθεσε στην αρχική εισήγησή του την πρόταση του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ για τη Νέα Πεντέλη, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Πήρε θέση για μια σειρά ζητημάτων (λειτουργία της πλατείας, λαϊκή αγορά, γήπεδο Νεοπεντελικού, για τον βρεφονηπιακό στην 25ης Μαρτίου, για την αξιοποίηση και ανάδειξη του βουνού, για την ασφάλεια κ.ά.), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση με τους πολίτες στην οποία αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η κακή κατάσταση των παιδικών χαρών, η δημοτική συγκοινωνία, οι ελλείψεις στην πολιτική προστασία, η ελλιπής φύλαξη των σχολείων, η ανακύκλωση και άλλα πολλά που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Λευτέρη Κοντουλάκου, που ανάμεσα σε άλλα είπε:

Αποσπασματικά έργα, μπαλώματα, κουκουλώματα και φθηνές προεκλογικές εξαγγελίες μην περιμένετε από εμένα. Αποφάσισα να αλλάξω τα πράγματα, αποφάσισα να εκσυγχρονίσω τον Δήμο και αυτό θα κάνω, ακόμα κι αν έχει πολιτικό κόστος. Δεν είναι στη λογική μου να είμαι αρεστός, αλλά χρήσιμος στην πόλη και τους πολίτες”.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε το έλλειμμα διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς της πόλης και κυρίως ανάμεσα στη διοίκηση και τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, του Προέδρου του Νεοπεντελικού κ. Τσεβά και του συμπολίτη μας κ. Σιώρη, ενός ενεργού πολίτη που εδώ και καιρό δίνει μαζί με άλλους Νεο-Πεντελιώτες τον αγώνα για την αναβίωση της λίμνης Θάλωσι. Κατά την συζήτηση αναδείχθηκε η καλή πρόθεση συνεργασίας και συμπόρευσης για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του χώρου της λίμνης Θάλωσι σε έναν ενιαίο, ανοιχτό και προσβάσιμο απ’ όλους χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής με μερική αναβίωση της λίμνης, βάσει του σχεδίου που πρότεινε ο Λευτέρης Κοντουλάκος ως βάση διαλόγου, παρουσία μάλιστα και του συμπολίτη μας κ. Παπαδιά, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και στέλεχος του Δασαρχείου Πεντέλης.

Ο συνδυασμός ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Κοντουλάκος θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα  τις θεματικές ομιλίες και συζητήσεις με φορείς και συμπολίτες μας, καθώς είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι μόνο όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ.