ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι η ψυχή της Αττικής»

Με λόγια εμποτισμένα από συμβολισμό και υπερηφάνεια, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τονίζοντας πως πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από έναν αγώνα δρόμου.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς ένας αγώνας. Είναι η ψυχή της Αττικής. Είναι το σημείο όπου η Ιστορία συναντά τη σύγχρονη δύναμη, όπου η Αθήνα στέλνει ξανά το μήνυμα της αντοχής, της ενότητας και της υπέρβασης σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στην ανάρτησή του μετά τη φετινή συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχεδιάζει το “αύριο” του Αυθεντικού Μαραθωνίου, με στόχο να φτάσει η διοργάνωση στο κορυφαίο επίπεδο των μεγάλων μαραθωνίων του κόσμου.

«Η Αττική μας έχει όλα τα εχέγγυα: τη διαδρομή, την ιστορία, την πίστη και –πάνω απ’ όλα– τους ανθρώπους της για να το πετύχει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της περιοχής ως λίκνο του Μαραθωνίου.

«Γιατί εδώ γεννήθηκε ο Μαραθώνιος. Και από εδώ ξεκινά πάντα το επόμενο μεγάλο βήμα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που διεξάγεται κάθε Νοέμβριο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας, προσελκύοντας χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τελευταία άρθρα

Πάργα: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για πλακοστρώσεις στον παραδοσιακό οικισμό

Ο Δήμος προχωρά σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και ενισχύουν την αισθητική…

10 ώρες ago

Τον Μάρτιο ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Μεσογειακού Πολιτισμού στη Νεάπολη

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

10 ώρες ago

«Πράσινο φως» για τον κόμβο στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά

θα ανοίξει νέους ορίζοντες στον Δήμο Οιχαλίας και την ευρύτερη περιοχή.

11 ώρες ago

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειας Μώραλη – Δείτε βίντεο

Σε ερυθρόλευκες αποχρώσεις ο γιορτινός στολισμός στο σπίτι του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

11 ώρες ago

Ηράκλειο Αττικής: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και οι αναπλάσεις πεζοδρομίων

Με 4 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η δημοτική αρχή από ίδιους πόρους θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις…

11 ώρες ago

Aπρόσκοπτη η λειτουργία κοινωνικών δομών σε Κω & Κάρπαθο ως το τέλος του 2026

Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Κέντρου συμβουλευτικής…

12 ώρες ago