Ένα ακόμη σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, προκαλώντας άμεσο συναγερμό στις αρχές, ενώ η πίεση για τους τοπικούς φορείς αυξάνεται λόγω των συνεχών αφίξεων στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost, το τηλεφωνικό κέντρο 112 έλαβε κλήση από μετανάστες που βρίσκονταν σε σκάφος νότια της Γαύδου και ζητούσαν βοήθεια.
Άμεσα οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή της Frontex. Το σκάφος εντοπίστηκε και αναμένεται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Γαύδου.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, το υπουργείο Μετανάστευσης συνεχίζει τον προγραμματισμό του για την αποσυμφόρηση της Αγυιάς. Σήμερα, υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περίπου 300 μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε δομές σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.