Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναγία της Τήνου: Πλήθη πιστών συρρέουν για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα

Η Κοίμηση της Θεοτόκου τιμάται σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με μεγαλοπρέπεια σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο. Χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν στο νησί για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας.

Ο ναός της Παναγίας στην Τήνο είναι στολισμένος με σημαίες και αφιερώματα, ενώ πολλοί πιστοί ανεβαίνουν γονατιστοί τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, εκπληρώνοντας τα τάματα τους. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του νησιού. Τις επίσημες εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Στην Τήνο η σημερινή ημέρα είναι δυο φορές σημαντική, καθώς τιμώνται και εκείνοι που χάθηκαν, όταν οι Ιταλοί τορπίλισαν και βούλιαξαν το καταδρομικό «Έλλη» στο λιμάνι ανήμερα της Παναγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί, ο εορτασμός της Παναγίας καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα του 1836 να είναι οκταήμερος και να διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου, όταν σε ατμόσφαιρα συγκίνησης ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια, μπροστά στον επιτάφιο και την εικόνα.

Παράλληλα, με απόφαση του Λιμενάρχη Τήνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν τεθεί σε ισχύ προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη λιμένα Τήνου.

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, σε μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Φέτος, καθώς η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Τήνο, ας ενώσουμε τις προσευχές μας για όσους δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που πλήττουν τη χώρα μας. Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την πατρίδα μας και η σκέψη μας είναι με όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται, με τους ανθρώπους που χάνουν τις περιουσίες τους και με όσους αγωνίζονται με αυτοθυσία, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους πολίτες, για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων».

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

11 ώρες ago